V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Nederlandse design bedden

In Nederland zijn diverse beddenmakers gevestigd. Deze werken soms samen met designers en creëren zo design bedden. Je bed is dé plek waar je tot rust moet komen. Een goed bed is daarom erg belangrijk. In deze blog bespreek ik verschillende design bedden.

Bij Nilson Beds verkopen ze bedden ontworpen door verschillende ontwerpers. In deze blog bespreek ik die designers.

Marcel Wolterinck

Marcel ontwerpt al ruim 25 jaar meubels en interieurs met een herkenbare signatuur. Zijn designs staan in diverse fotoboeken. Hij heeft net als Nilson Beds, een voorliefde voor natuurlijke en duurzame materialen. Voor Nilson ontwierp hij meerdere bedden waaronder: ‘Sea’, dit bed past goed in een loftachtig interieur. Het hoofdbord heeft een bijzondere vorm met aan het hoofdeinde een bankje.

Ruud van Oosterhout

Ook interieur designer Ruud van Oosterhout heeft voor Nilson een bed ontwerp gemaakt. Hij kiest altijd voor eerlijke en duurzame materialen. Ook houdt hij van strakke lijnen en ruimtelijke verhoudingen. Voor Nilson ontwierp hij ‘Heather’. Strakke vormen met Italiaanse flair. Aan het voeteneinde heeft het bed een bankje waar je gemakkelijk op kunt zitten.

Roelfien Vos

Roelfien Vos heeft een talent voor vormgeving en kleur. Ze heeft al vele internationale projecten op haar naam staan. Speciaal voor iemand die zich graag omringt in de sfeer van een boetiekhotel, heeft Roelfien het bed ‘jewels’ ontworpen. Alles is gemaakt van luxe en glanzende materialen die samen een ‘haute couture’ effect geven. Perfect voor stijlvolle mensen. Naast het bed, heeft Roelfien ook een bijpassend kledingrek en nachtkastje ontworpen.

Jeroen van Zwetselaar

Jeroen werkt samen met een hecht team onder de naam: ‘Studio Jeroen van Zwetselaar’. Ze zoeken een diepere laag waardoor design meer wordt dan alleen een object. Zijn designs bestaan uit contrasten. Het bed dat hij voor Nilson heeft, ontworpen is robuust. Het ontwerp heet ‘Rock’ en doet zijn naam zeker eer. Het bed is gemaakt van staal en leer, maar is toch comfortabel.

 

Ben je geïnteresseerd in een van deze bedden? Ze staan in de showroom van Nilson Beds.