V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Hoofdkussen kopen

Wat komt er kijken bij het kiezen van een hoofdkussen?

Als je heerlijk wil slapen dan is een hoofdkussen essentieel. Ten eerste is het belangrijk dat je kijkt naar de hoogte van het kussen. Heb je bijvoorbeeld brede schouders dan wordt een hoger kussen aanbevolen. Verder is de stevigheid van het kussen een persoonlijke maar belangrijke keuze. De een slaapt goed op een stevig kussen en de ander juist op een kussen met een donzen zachte vulling. Tot slot is het verstandig om rekening te houden met beoordelingen van de consument. Het beste kussen hoeft niet het duurste kussen te zijn.

Een donzen kussen kopen

Een donzen hoofdkussen wordt het meeste verkocht. Het voordeel van dit type kussen is dat je het kussen kan vormen zoals je zelf wil. En het biedt veel ondersteuning op de plekken waar je het meest nodig hebt.

Een latex kussen

Latex hoofdkussens bieden uitstekende ondersteuning van je schouders en nek. Met als bijkomend voordeel dat het kussen lang mee gaat en antiallergisch is. Het duurt wel iets langer voordat je gewend bent om op dit kussen te slapen.

Synthetische kussen

Synthetische kussens hebben vaak een vaste vorm. Dit type kussen wordt aanbevolen voor mensen die aan allergieën lijden. Nadeel is dat dit kussen zich minder goed laat vormen.

Kussen voor zijslapers

Zijslapen is de meest populaire houding. Deze zijslaaphouding is een stuk gezonder dan de buikslaaphouding. Vaak kiest men dan voor een hoog en/of hard kussen. Dat heb je nodig om de ruimte tussen hoofd en te voorzien. Heb je brede schouders dan wordt ook een hoger kussen aanbevolen.

Meest populaire kussens

De beste kussen vind je op SlaapHub. Populaire kussens zijn die van Silvana. Silvana is ruim 30 jaar geleden opgericht en zij hebben miljoenen tevreden klanten over de hele wereld. Zij staan met name bekend om hun ergonomische kussen. Ofwel door de schoudercontour in de neksteun van de Silvana Support krijg je beter slaapcomfort. Zo ontwerpt men hoofdkussen voor zijslapers, rugslapers en zelfs voor buikslapers. Er zijn ook enkele varianten voor mensen die sneller nekklachten hebben.