14.9 C
Nederland
april 13, 2024
V.I.P. Baits
Image default
Recreatie

Lekker buitenspelen op de trampoline of een opzetzwembad in de tuin

De lente is weer begonnen en nu de temperaturen weer oplopen zijn we steeds meer buiten. Ook de kinderen willen weer lekker buiten spelen in de tuin. Je kunt natuurlijk spelen in de zandbak, of de skelter, op de fiets maar tegenwoordig is een trampoline of een eigen opzetzwembad in de tuin ook erg populair en gewild. Vaak wordt het zo vaak gebruikt dat het de investering meer dan waard is.

Trampolone in de tuin

Voordat je een trampoline kopen gaat is het van belang om natuurlijk met een aantal dingen rekening te houden. Als je een kleine tuin hebt is een hele grote trampoline wellicht iets minder geschikt en daarnaast heb je veel verschillende kleuren. Als je met meerdere kinderen of volwassenen tegelijk wilt springen dan is een grote trampoline wel weer leuker. Goede merken zijn onder andere Salta, Berg en Exit

Trampoline in de grond of niet?

Je kunt er voor kiezen om een in-ground trampoline aan te schaffen, deze zitten ingegraven in de grond. Deze trampolines kunnen niet wegwaaien en de kinderen kunnen er minder makkelijk afvallen en is dus mogelijk veiliger. Een staande trampoline kan daarentegen wel wegwaaien waardoor het verankeren van de trampoline is aan te raden. Verder kun je bij een staande trampoline wel een veiligheidsnet kopen zodat je veilig kunt springen. Een ander voordeel van een staande trampoline is dat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen.

Veel voorkomende ronde trampoline maten zijn 183, 244, 251, 253, 305, 366 en 427cm

Veel voorkomende rechthoekige trampoline maten zijn 153 x 214 cm, 214 x 305, 214 x  366 cm en 244 x 366, 244 x 396cm en 244 x 427 cm

Opzet zwembad in de tuin

Ook een opzet zwembad is bij kinderen erg gewild om te hebben. In het zwembad in de tuin kunnen de kinderen zich heel veel uren zelf of samen met andere vriendjes en vriendinnetjes vermaken. De zwembaden van Intex en Bestway zijn het meest populair! Vroeger werden de zwembaden met opblaasbare rand erg veel verkocht maar die zijn momenteel achterhaald door de opzetzwembaden met een frame waardoor je zwembad niet meer zo snel lek kan gaan. Het doek is verder ook erg stevig.

Opzetzwembaden zijn in verschillende formaten te krijgen, voor een kleinere tuin kun je voor een klein formaat gaan en in een grotere tuin kun je misschien wel een groot frame zwembad kwijt. Je hebt ze daarnaast in het rechthoek of rond formaat zodat je kunt kijken welk zwembad het beste bij jouw situatie past.

Het is belangrijk om het zwembad goed schoon te houden van vuil en andere rommel. Daarom adviseren wij altijd voor een zwembad set te gaan met pomp en chloor. Zo kan je het water schoon houden en hoef je het water niet zo vaak te verversen.