18.2 C
Nederland
september 21, 2021
V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Hoe organiseer je goedkoop een kinderfeestje?

Koek happen, zakdoekje leggen, spijker poepen… Doe je dit niet denken aan de kinderfeestjes van toen? De spelletjes die we deden waren zo simpel, maar oh wat hadden we een pret. Nu ik zelf 36 ben en mijn kinderen beide op de basisschool zitten, denk ik met weemoed nog wel eens terug aan die verjaardagfeestjes van vroeger. Tegenwoordig lijkt het wel alsof de ene ouder de ander wil overtreffen met activiteiten voor kinderfeestjes. Een middagje bowlen, trampoline springen en zelfs karten stond laatst op het programma. Mijn kinderen vinden het geweldig en ik ook. Maar als ik straks zelf een kinderfeestje moet organiseren ben ik al bang voor de hoge kosten waarmee dat gepaard gaat.

 

Hoe goedkoop een verjaardagsfeestje organiseren?

Kan ik de kinderen die voor mijn dochter’s verjaardag komen echt nog laten koekhappen? Kunnen we daarna gezellig aan een gedekte tafel patatjes eten? Of moet ik net als alle andere ouders kiezen voor een duur georganiseerd kinderfeest? Voor ouders met een smal budget voelt het vaak heel ongemakkelijk. Ze willen heel graag het kinderfeestje organiseren dat hun kind voor ogen had, maar als er nauwelijks geld is, is dat eigenlijk een onmogelijke opgave. Voor een gemiddeld kinderfeestje moet je vandaag de dag al gauw rekenen op een bedrag van 10 tot 15 euro per kind. Nodigt jouw zoon of dochter 10 kinderen uit? Dan zit je dus al over de 100 euro heen. Dat kan goedkoper! Met onderstaande tips organiseer je een betaalbaar kinderfeest dat ook nog eens leuk is!

 

Goedkoop kinderfeest met heeel veel kinderen

Een kinderfeest organiseren en heel veel kinderen uitnodigen? En je hebt een smal budget. Dat komt goed. Voor een paar tientjes huur je een opblaasbaar springkussen. Deze zet je op in de tuin. Je zet je picknicktafel of tuinset er naast en kleed de tafel gezellig aan met een goedkoop tafelzeil of papieren tafelkleed. Hang aan de hoekjes van het tafelzeil een verzwaring, bijvoorbeeld tafelkleedgewichtjes, zodat het zeil netjes op tafel blijft liggen. Zet op de tafel een paar drank dispensers en vul deze lekker budget met ranja. Zet bekertjes en schoteltjes op tafel en serveer een overheerlijke diepvriestaart. (lekker goedkoop en toch leuk) Nadat de kinderen gedronken en gegeten hebben kunnen ze zich op het springkussen vermaken. Voor de kids die even willen uitrusten heb je een speciaal tafeltje ingericht om te knutselen. Bij Hiptafelzeil.nl kun je hele leuke knutselpakketten met tafelzeil of plakfolie stukjes kopen. Met behulp van die stukjes tafelzeil of plakfolie kunnen kinderen hele leuke dingetjes dingetjes maken. Leg er een schaar bij en een potje lijm en laat de creativiteit maar aan hen over. Voor het diner heb jij de frituurpan al klaar staan en heb je een paar zakken friet bij de Aldi gekocht. Je zult zien dat als je de hele organisatie van een kinderfeestje in eigen handen houdt, je heel veel geld bespaart zonder dat het afbreuk doet aan het hele gebeuren. Ik weet zeker dat de kinderen een hele fijne middag hebben gehad!

Heb jij ook leuke ideeën voor het goedkoop organiseren van kinderfeestjes? Laat het ons dan vooral weten! Dan zetten we ze erbij!

Related posts

FLINK – de flinkste in gevelbekleding- en renovatie

PVC Ramen kopen? Dat doe je online bij Raamwinkel

Tips voor kopen van het juiste dekbedovertrek

Raamfolie tegen de zon en tegen inkijk

Gasloos en duurzaam bouwen: mogelijkheden en voordelen

Waarom kiezen voor een Scope 12 zonnepanelen installateur?