14.9 C
Nederland
april 13, 2024
V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Hoe hou je verbouwen zo goedkoop mogelijk?

Wij Nederlanders besparen het liefst op alles geld. Waarom te veel betalen voor iets dat ook goedkoper te krijgen is? Dat is de mindset die we hebben én zoveel mogelijk proberen toe te passen. We hebben allemaal wel een keer iets willen aanpassen aan ons huis, een kleine verbouwing. Je hebt in die situatie 2 opties. Of je schakelt een gespecialiseerd bedrijf in en betaald de volle mep, of je belt een van je vrienden of familieleden die een beetje handig is en je probeert het zelf eens. Vaak wordt er gekozen voor dat laatste, en waarom ook niet? Zeker bij een verbouwing kun je het kostenplaatje drukken als je bepaalde dingen zelf kan. Met deze tips bespaar je altijd op je verbouwing!

Alles begint met een plan

Dit geldt voor alles. Je gaat niet zomaar de moker pakken en de muur tussen je badkamer en slaapkamer eruit slaan. Voordat je aan een grote verbouwingsklus begint heb je een goed plan van aanpak nodig. Schets de situatie even voor jezelf. Hoe groot is de klus? Gaat het alleen om het behangen van een kinderkamer, dan kun je zo al aan de slag. Maar gaat het om iets groters, bijvoorbeeld het verwijderen van een muur, het stucen van de slaapkamer of het vervangen van de badkuip, dan moet je even rustig de tijd nemen om een stappenplan op te stellen. Foutjes die je tijdens het verbouwen maakt zijn vaak dure grapjes.

Huur een container

Bouwbedrijven zijn listig in sommige opzichten. Zo betaal je ze namelijk voor afval dat ze moeten wegbrengen, iets dat je ook goed zelf kan! Heb je een sloopklus, dan doe je er verstandig aan om een container te huren. Dat kan al heel simpel door een zoekopdracht op Google. Zoek bijvoorbeeld naar ‘container huren Leiden’. Zoek naar een goede deal en bespaar al gauw een paar honderd euro.

Wat kun je zelf?

Voor alles dat je zelf kan doen hoeft geen andere partij aan de pas te komen. Ga je behangen en betaal je daar iemand voor, haal dan zelf het behang alvast van de muur. Grote reparatie of vervanging? Regel alvast gereedschap bij je buurman. Al dit soort kleine dingen kunnen hoog uitvallen op een factuur.