V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Abonnement aangesmeerd gekregen

We trappen er allemaal wel eens in. Die aanbieding wat zo goed lijkt en diegene aan de telefoon die je toch weer een abonnement wil verkopen. We zeggen vaak toe om een abonnement te nemen op iets, waar we eigenlijk helemaal geen lid van willen zijn. Misschien wil je wel de storytel opzeggen of een ander abonnement. Maar hoe doe je dit snel en gemakkelijk?

Hoeveel abonnementen heb jij?

We hebben vaak meer abonnementen als we denken. Een abonnement bij de sportclub, bij de krant, voor onze telefoon en nog veel meer, met alle kosten van dien. Je hebt een abonnement gemakkelijk afgesloten, maar hoe kom je er weer van af? Een abonnement heeft meestal een aantal voordelen. Voor sommige diensten is een abonnement nu eenmaal noodzakelijk, bij andere abonnementen bespaar je geld en je hoeft niet iedere keer om te kijken naar de kosten, want de afschrijvingen gaan automatisch.

Abonnement opzeggen

Wil jij je abonnement op bijvoorbeeld de storytel opzeggen? Let dan op de vaste periode. Contracten voor onbepaalde tijd kun je maandelijks opzeggen. Dit is een paar jaar geleden wettelijk geregeld. Echter sluit je meestal een contract of voor een bepaalde periode. Denk aan een sportschoolabonnement van een jaar of een telefoonabonnement van twee jaar. Hier zit je dan aan vast. Je moet van tevoren dus goed bedenken wat voor abonnement je aangaat. Na de vaste periode wordt een abonnement vaak stilzwijgend verlengd naar een contract van onbepaalde tijd. Je kun dan van een abonnement af wanneer jij wil. Wel moet je rekening houden met een opzegtermijn van een maand. Bij energiecontracten gelden andere regels. Een abonnement loopt vaak voor een periode van 1 tot 3 jaar en kan meestal tussentijds worden opgezegd. Hier kunnen wel kosten voor in rekening worden gebracht.

Pas op voor de trucs van organisaties

Bedrijven hanteren soms trucs. Wanneer je belt om een abonnement op te zeggen, vragen ze je of je je abonnement wil verlengen. Wanneer je een abonnement bij een bedrijf als storytel opzeggen wilt, biedt het bedrijf je vaak korting aan. Veel mensen nemen dan weer een nieuw abonnement en zitten er weer aan vast voor een bepaalde periode.

https://www.123opzeggen.nl/media/storytel/opzeggen