V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Het is tijd voor een nieuw bed

Het is tijd om eens een nieuw bed aan te schaffen. Dit gebeurt niet vaak dus je wilt wel de juiste keuze maken. Er zijn namelijk verschillende soorten bedden. Elk van deze bedden hebben hun eigen specifieke eigenschappen. Het is dus van belang dat je weet wat voor soort bedden er zijn, voordat je een aankoop doet. Wil je bijvoorbeeld een waterbed van 200×200? Of een boxspring 180×200?

Bepaal de maat dat in jouw kamer past

Welke maat bed wil je hebben? Queen size of King size? 160×200 of 180×220? Er zijn zoveel verschillende maten, maak de juiste keuze door eerst de beschikbare ruimte op te meten.

 

Een bed met bed ombouw

Dit wordt ook wel een ledikant genoemd. Ledikanten zijn er in verschillende vormen, maar hebben altijd een bed bodem en matras. Het grote voordeel aan een ledikant is dat je de bed ombouw in alle soorten, vormen en stijlen kunt krijgen.

Een boxspring bed

Een boxspring wordt ook wel een hotel bed genoemd. Een goedkope boxspring is eigenlijk gewoon een bedbodem op pootjes, waar nog een matras opgelegd moet worden. Je hebt tegenwoordig vele verschillende soorten boxsprings. Je hebt goedkope boxsprings en design varianten, boxsprings van 180×200 maar ook kleinere varianten.

Een waterbed

Een waterbed is ook weer onder te verdelen in 3 verschillende soorten, hardside, softside en licht gewicht. De hardside heeft een ledikant, de softside lijkt weer meer op een boxspring en een lichtgewicht is een watermatras in een lichtgewicht ledikant. Een waterbed kan voor jouw een fijne oplossing zijn, het heeft verschillende voor en nadelen en het is een zeer persoonlijke keus. Het grootste nadeel aan een waterbed is dat het moeilijk te verplaatsen is, dus stel dat je gaat verhuizen is dit een iets moeilijker alternatief.

Je eigen keuze

Nu je weet wat voor soort bedden er beschikbaar zijn kan jij een keuze maken. Welke is voor jouw de beste keuze?

https://www.sleep-factory.nl/boxsprings/boxspring-180×200/