6.8 C
Nederland
februari 1, 2023
V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Het inhuren van een lasser – 5 Aspecten om rekening mee te houden

Bedrijven die zich bezighouden met de productie van metaal of industriële projecten en betrouwbare lasserskwaliteiten vereisen, overwegen vaak om externe hulp in te schakelen. Als er slechts enkele lasprojecten zijn, kan het beter zijn om een freelancer op contractbasis in te huren dan iemand in vaste dienst te nemen. Lassen is een specialistisch beroep en het is dus belangrijk dat u een lassersbedrijf inschakelt die u kan voorzien in de betreffende projectbehoeften. In dit artikel kijken we naar 5 belangrijke aspecten waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van een lasser voor uw werkzaamheden. 

1. Check de kennis en deskundigheid

U wilt vanzelfsprekend werken met een lassersbedrijf die kennis heeft van zaken en snel oplossingen voor problemen aandraagt. Een goede lasser moet belangrijke details over het werk kunnen delen en zij moeten ook op de hoogte zijn van de laatste bouwvoorschriften met betrekking tot lassen. Het is dus belangrijk dat u een beter beeld schept van uw lasbehoeften en de juiste vragen kunt stellen om ervaring en deskundigheid te controleren. 

2. Wees op de hoogte van verschillende lasmogelijkheden 

Lassers werken met verschillende soorten apparatuur en materialen. Er zijn bovendien veel verschillende manieren van lassen, zoals TIG lassen, STT lassen, MIG lassen en Op lassen. Door het onderscheiden van verschillende lastechnieken, kunt u een beter besluit nemen of het desbetreffende lassersbedrijf beschikt over de vaardigheden die u zoekt. 

3. Advies van uw kringen 

Vraag collega’s en uw netwerk om aanbevelingen voordat u talloze lijsten doorneemt om een lasser te vinden. Niets is betrouwbaarder dan mond-tot-mondreclame en mensen die dicht bij u staan zullen u natuurlijk minder snel in de steek laten als ze een aanbeveling doen. Onthoud wel: om problemen te voorkomen, is het belangrijk om alsnog de aannemer te onderzoeken, zelfs nadat hij u is aanbevolen.

4. Referenties en eerdere projecten

Eén ding is zeker: een goede lasser heeft aan verschillende projecten gewerkt. Vraag dus naar referenties die vergelijkbaar zijn met uw lasproject. Aannemers met een succesvol portfolio van voorgaande projecten zullen u maar al te graag referenties willen geven. De ervaring die is opgedaan uit het verleden kan u helpen om de kwaliteit van het werk te beoordelen. 

5. Vraag meerdere offertes aan

Het lijkt wellicht verleidelijk om de eerste de beste lasser te kiezen die u tegenkomt, maar dit kan een risicovolle keuze zijn die uw project in het geding kan brengen. Neem dus nooit een aanwervingsbeslissing op basis van de kosten alleen. Om een beter idee te krijgen van de kosten, kunt u het beste verschillende offertes aanvragen bij diverse leveranciers om de prijzen inzichtelijk te maken. Het kan namelijk heel goed zijn dat goedkopere lassers misschien niet de nodige ervaring of verborgen kosten hebben waar u pas achter komt als ze aan het werk gaan. Zorg er ook voor dat de offerte duidelijk is over de werknemersverzekering, zodat u weet waar u aan toe bent.