V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Eikenhouten keuken kopen?

Eikenhouten keuken kopen?

Een houten keuken creëert een warme en gezellige sfeer in jouw keuken. De eikenhouten keuken is al jaren populair aangezien de mogelijkheden oneindig zijn. Het is niet alleen sfeervol, maar elke keuken is uniek door de gave houtstructuren.

 

Waarom eikenhout?

Een eiken keuken is tijdloos, stijlvol en geeft een warme sfeer aan je interieur. Eikenhout past binnen alle interieurstijlen, hoe fijn is dat? Of je nou kiest voor industrieel of landelijk, een eikenhouten keuken past altijd in het plaatje. De houten keukens zijn sterk, robuust en gaan tientallen jaren mee.

 

De voordelen van een eikenhouten keuken

De eiken keuken heeft veel voordelen. Tientallen jaren gaat een eikenhouten keuken mee, maar er komen altijd kleine beschadigingen door het gebruik. Bij hout is dit juist gaaf en geven jouw keuken een doorleefd en eigen karakter.

 

Kosten apparatuur

Tegenwoordig is vrijwel elke keuken voorzien van een vaatwasser, koelkast, oven, en kookplaat. Bij het kiezen van apparatuur is het merk erg bepalend voor de kosten. Het merk bepaalt of je €2.000 of €10.000 euro betaalt voor keukenapparatuur. Natuurlijk kan je zelf kiezen voor basic of uitgebreide apparatuur opties. Zo kan je kiezen voor een eenvoudige magnetron of toch een oven met volautomatische programma’s?

 

Kosten materiaalsoorten

In materiaal en afwerking zijn tientallen verschillende keuzes te maken, allemaal met een ander prijskaartje. Een werkblad van kunststof is goedkoper dan natuursteen. Voor een goede prijs-kwaliteit verhouding kies je voor composiet. Wil je prachtige keramiek? Dat kost een stuk meer. Afhankelijk van je stijl maak je vaak keuzes, maar vergeet niet de praktische afwegingen mee te nemen. Je koopt tenslotte niet elke week een nieuwe keuken, dus kies zorgvuldig.

 

Onderhoud eiken keuken

Hout is een product van de natuur en heeft dus niet veel onderhoud nodig. Een allesreiniger is voldoende om een eikenhouten keuken mee te reinigen. Gebruik zeker geen sterke schoonmaakmiddelen zoals chloor of bleekwater, anders wordt het hout beschadigd en kan het verkleuren.

 

https://cavallokeukens.nl/kennisbank/houten-keukens/eiken-keuken