V.I.P. Baits
Image default
Wonen

3 creatieve manieren om je posters op te hangen zonder lijst

Voor velen zit het plezier van kunstwerken in het kopen en het kijken naar het kunstwerk, en niet in het inlijsten en het ophangen. Sla de kosten en het gedoe over met deze makkelijke en betaalbare manieren om je prints en posters op te hangen. Want je hebt echt geen lijst nodig. Of je nu een enkele poster wilt ophangen of voor een galeriewand gaat, met deze ideeën ben je binnen een paar minuten bij het mooie gedeelte.

1. Washi tape

Washi tape is de beste vriend van iedereen die van kunst houdt en een geweldige manier om tijdelijk goedkoop te decoreren – en dat geldt ook voor het ophangen van kunstwerken. Een galeriemuur maken met washi tape is makkelijker en sneller dan een prikbord ophangen, en het is net zo makkelijk om dingen te veranderen als je daar zin in hebt. Je kunt discreet kleine stukjes tape gebruiken zodat het kunstwerk alleen opvalt, of je kunt de tape onderdeel maken van de hele ervaring. Gebruik het langs de hele rand van de prent als een soort neplijst.

2. Poster hanger

Hoe vaak heb je niet een grote prent gekocht die je prachtig vindt, maar die je vervolgens in een lade of kast hebt laten liggen omdat je geen geld wilde uitgeven om in te lijsten? Een poster hanger is een lijst en haak in één. Je maakt deze gemakkelijk zelf met 4 houten latjes (2 aan de bovenkant en 2 aan de onderkant van de poster), wat dubbelzijdige tape, touw en natuurlijk een poster! Zo doe je dat: Plak dubbelzijdig tape op de latjes, leg de poster op een latje en plak het andere latje erop. Doe dit ook aan de onderkant. Knoop met het touw de bovenste latjes aan elkaar en maak een lus in het midden.

3. Ordnerclips

In plaats van je prent direct aan de muur te bevestigen, kun je ordner- of papierclips gebruiken, die je waarschijnlijk al wel ergens in huis hebt liggen. De zwarte plastic en zilveren variant werken prima, maar je kunt er ook vinden in goud en koper (of je spuit ze in een kleur die bij jou past) voor net dat beetje extra.

Kijk voor meer tips en leuke posters van lijntekeningen op https://www.de3dprintshop.com/.