V.I.P. Baits
Image default
Sport

Deze fitnessopleiding volg je best om personal trainer te worden!

Na coronajaren zijn steeds meer mensen gaan sporten. Bij beweging kiezen veel mensen voor begeleiding. Logisch, want je wilt namelijk geen blessures oplopen of je doelen missen. De vraag naar personal trainers was dan ook nog nooit zo groot. Maar hoe word je nu personal trainer? Is dit makkelijk? Alles wat je hierover moet weten hebben we hieronder neergeschreven.

Begin met de juiste mindset

Veel mensen denken op enkele dagen personal trainer te worden, maar niks is minder waar. Ondanks dat je misschien veel kennis hebt in jouw sportgebied wilt het niet meteen zeggen dat je alles weet. Personal trainer zijn, gaat dan ook verder dan één specifiek gebied. Mensen die overgewicht of ondergewicht hebben kunnen ook bij jou terecht komen voor advies. Daarnaast hebben mensen ook vaker blessures, als personal trainer dien je hier dan ook rekening mee te houden. Als je naast deze pijlers een gezonde passie voor sport en voeding hebt, is en blijft personal trainer worden een interessante keuze.

Deze fitness opleidingen kan je volgen

Eerst en vooral ben je als personal trainer niet verplicht om een opleiding te volgen. Echter nemen sporters je sneller serieus en is de kans veel groter dat je aangenomen wordt in een sportschool.

Zodra je toch kiest voor een opleiding is: fitnesstrainer a opleiding degene die je nodig hebt. Deze geeft jou de juiste basis om de theorie in de praktijk om te zetten. Bij fitnessopleidingen dienen uiteraard bij afsluit een examen afgelegd te worden. Na het afwerken van deze opleiding is fitnesstrainer type b ook nog mogelijk. Hierin gebeurt een verdere verdieping met de bijhorende stages. Deze twee fitness opleidingen zijn degene die mogelijk zijn. Beide zijn ze op MBO-niveau gemaakt.

Wat kosten fitnessopleidingen?

Bij fitnesstrainer a opleiding hangt de prijs af waar je deze opleiding volgt. Er zijn dan ook meerdere opties mogelijk. Zo heb je de optie klassikaal ofwel individueel. Omdat de opleiding geen jaren duurt, maar ongeveer een half jaar. Komt de prijs neer tussen €800 en €1200.

Welke eigenschappen/kenmerken dien je te hebben

Allereerst is een passie voor de sport vereist. Daarnaast is een gezonde portie sociale vaardigheden en het in staat zijn om instructies over te brengen. De combinatie van deze drie zaken maken een personal trainer succesvol. Ten slotte is empathisch en meegaand karakter ook een voordeel. Je wilt je namelijk kunnen inleven in het leven van een leerling.

Kortom, een fitnessopleiding is geen opleiding van meerdere jaren. Ervaring leert namelijk het belangrijkste. Zodra je jouw opleiding afrond, is het mogelijk om te solliciteren bij sportscholen of zelfstandig aan de slag te gaan met een bestaand netwerk.