V.I.P. Baits
Image default
Sociaal

De valkuilen van het ego

Het is eigenlijk heel erg makkelijk, om je door je ego te laten leiden. Het levert je alleen niet op wat je echt wil. Tenminste, ervanuit gaande dat je het beste met iedereen voor hebt, inclusief jezelf. Maar, wat zijn nu de momenten waarop we ons laten meeslepen door het ego? De valkuilen van het ego zijn erg doortrapt. Hier lees je over hoe dit proces verloopt.

The voice

Iedereen heeft de stem in het hoofd wel eens gehoord. Hele verhalen hoor je van ‘de stem’. Het zijn die dingen die men ook wel ‘de gedachten’ noemt. Het is de stem die zegt dat je niets waard bent, het is de stem die je zegt dat eens terugbijten geen kwaad kan, het is de stem die zegt dat je harder moet werken. Het is de stem die zegt dat jij beter bent dan een ander. Het is een stem, die alles zegt, maar eigenlijk helemaal niets. Want, wat de stem zegt hoeft niet waar te zijn en je hoeft er ook niet wat mee te doen.

Als je de stem gelooft

Het beste is om de stem niet weg te drukken, maar om bijvoorbeeld te zeggen: ‘fijn dat je er bent gedachten, maar het betekent niet dat het waar is of dat ik hier iets mee moet.’ Als je de stem gaat geloven en er waarde aan gaat hechten, dan gaat het mis. Het gaat dan ook naar je andere brein heen namelijk: je lichaam. En dat is geen verraderlijk proces. Een voorbeeld nodig? Lees het volgende kopje.

Anoniem sms

Stel je kent iemand en die vraagt jou of je naar de kapper bent geweest. Diegene kan dan bedoelen dat je haar gewoon erg goed zit. Maar, stel dat jouw stem zegt: mijn haar ziet er niet uit en dat laat hij me zo even ‘leuk’ weten. De gedachte kan voorbijkomen, dat is niet het ergste. Het gaat mis als jij denkt dat de gedachte waar is. Vervolgens ga jij een onvriendelijk anoniem sms sturen naar diegene… Wat denk je dat je dan doet door die anonieme sms te versturen? Precies: je geeft jouw gedachte de kans om te groeien en je slingert iets negatiefs de wereld in. Wil je een anoniem sms versturen? Zet er dan iets liefs in.

https://www.texttasy.com/nl