V.I.P. Baits
Image default
Recreatie

Malta wat is er te zien en doen?

Wat te doen op Malta?

Als je aan Malta denkt, waar denk je dan eigenlijk aan? Zon, zee en feesten? Deze kleine eilandengroep ligt net onder Italië en is nog niet zo bekend als vakantiebestemming. Misschien omdat het nog onbekend is wat voor moois dit eiland, kleiner dan Nederland, je te bieden heeft. Evy van Reisjevrij.nl maakte een roadtrip over het eiland om alle bezienswaardigheden en tips in kaart te brengen. Lees hier haar tips over wat je kan zien en doen op Malta.

Goed om te weten is dat je Malta binnen 7 weekje kan zien, maar dat het een fijne zonbestemming is voor bijvoorbeeld 10 dagen.

Valletta bezoeken

Valletta is de hoofdstad van Malta en mag zeker niet ontbreken op je to-do list. Het is een mooie en leuke stad om te verblijven, maar ook tijdens een dagbezoek vanuit Sliema of St. Julians kun je de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad wel afvinken. Je kunt alles te voet bereiken. Enkele tips:

  • Bezoek het museum Casa Rocca Piccola
  • Wandelen door Upper en Lower Barrakka Gardens
  • Struin door de leuke straatjes
  • Bezoek de kathedraal
  • Het Paleis van de Grootmeesters

Bezoek eventueel nog de ‘three cities’: Vittoriosa, Senglea en Cospicua. Deze drie steden liggen aan de andere kant van de haven van Valletta en zijn makkelijk per boot te bereiken.

Vis eten in Marsaxlokk 

Het kleine vissersdorpje Marsaxlokk zie je vaak terug op foto’s: de gekleurde vissersbootjes. Deze plek is ook erg fotogeniek (of Instagrammable). Wij vonden het dorpje zelf niet zo spannend, maar als je een visliefhebber bent, dan kun je deze het beste hier eten.

Blue Grotto

Sla de Blue Grotto niet over. Het is een prachtige zeegrot die op natuurlijke wijze is ontstaan door de zeestroming en golfslag. Je kunt de grot mooi zien vanaf het uitzichtpunt, maar een mooiere ervaring is om er onderdoor te varen. Je vaart dan met een vissersbootje langs de kliffen en onder de boog door.

Mdina

Zet het Middeleeuws stadje Mdina zeker op je zien & doen lijstje! Het is echt een prachtige ommuurde stad met veel sfeer en historie. De bezienswaardigheden kun (en moet) je te voet bereiken. Deze kleine stad is namelijk autovrij. Wat je kunt verwachten? Pitoreske straatjes, stadspoorten, kerken, paleizen, uitzicht en een paar goede restaurants. Voor ons was deze kleine stad wel de verrassing van Malta!

Mooie stranden

Een van de redenen waarom Malta niet zo’n populair vakantieland is, is omdat het weinig zandstranden heeft. De badplaats Mellieha heeft een lang zandstrand, maar dit dorp zelf heeft je weinig moois te bieden. Het is niet zo sfeervol als Valletta of Mdina. Wel liggen de twee mooiste stranden van Malta in de buurt van Mellieha, waardoor het wel de beste plek is om te verblijven.

Popeye Village

Een hotspot voor Istagrammers en families met kinderen. Dit mini dorpje is speciaal gebouwd voor de filmopnames van Popeye in 1980. Nu is het een klein waterpretpark met een aantal shows en waterattracties in zee. Je kunt dit mini pretpark bezoeken of enkel naar het uitzichtpunt rijden voor een foto. Popeye Village is te bereiken vanuit Mellieha, of kun je even bezoeken voordat je de boot naar het eiland Gozo neemt.

Gozo verkennen

Malta is het hoofdeiland en op een halfuurtje varen van Malta ligt het eilandje Gozo. Een prachtig eiland, vol avontuur en activiteiten. Lees hier wat je allemaal kan doen op Gozo.

Veel plezier op vakantie in Malta!

https://www.reisjevrij.nl/