V.I.P. Baits
Image default
Recreatie

Elba vakantie vieren

Ik kom al ongeveer 5 jaar op Elba vakantie. Een heerlijke vakantie vieren staat voor mij gelijk aan dit Italiaanse eiland. Door de jaren heen is mijn band met dit prachtige stukje land voor de kust van Livorno gegroeid tot een intense relatie met alle aspecten van het eiland. De stranden, de rotswanden en de pittoreske Italiaanse dorpjes met kleine straatjes en oude mannen met loopstokken. Ik kan daar uren rondlopen en genieten van het leven op een Italiaans eiland. De mannen die de heuvels oplopen aan het begin van de ochtend, om vervolgens de hele dag te spenderen op een bankje in de schaduw met nog een aantal mannen met petjes. Natuurlijk kan ik dat ook vinden in Spanje en Griekenland, maar de stijl van Italianen op leeftijd blijft ongekend. Het is niet de enige reden van mijn voorliefde voor Elba. Vakantie naar dit landje voor de kust van Toscane heeft ervoor gezorgd dat ik het eiland associeer met schoonheid, rust en plezier. Ik kom naar dit stukje wereld om plezier te hebben en om uit te rusten. Natuurlijk vind ik het mooi. Ik ben dus enigszins subjectief, maar toch durf ik te stellen dat iedere Nederlander onder de indruk zal zijn van Elba. Het is een stukje Italië, maar toch ook weer totaal anders dan Italië. In andere delen van het land van pasta en pizza werd ik regelmatig afgezet als toerist. Ik bezocht met mijn ouders vaak de grote steden: Venetië, Milaan en Rome. Aan het einde van de dag was mijn vader in de meeste gevallen chagrijnig, omdat we weer koffie hadden gedronken met belachelijke serveertarieven. Achteraf konden we er om lachen, maar het verpestte de sfeer toch een aantal uur. Deze rariteiten tref je niet aan op Elba. Vakantie vieren is dus puur ontspannen, zonder chagrijnige vader en een lege portemonnee.

Elba Vakantie appartement boeken

De laatste 5 jaar ben ik dus met veel plezier naar Elba gereisd met mijn vrouw. De eerste keer dat we het eiland bezochten was een half decennium geleden. We waren op vakantie in Toscane en huurden een auto in Livorno. Vanuit deze plek was het ons plan om rond te gaan reizen over het vaste land, door de heuvels, genietend van de prachtige wijnen die deze regio te bieden heeft. Iedereen kent Toscane, maar weinig mensen kennen Elba. Vakantie op Elba: ik had er nog nooit van gehoord. Het bleek niet verassend. Het eiland is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Dat is raar. De helft van de Nederlandse bevolking gaat naar de Griekse eilanden, maar ze vergeten de Italiaanse eilanden voor de kust van Toscane. Het Franse Corsica kennen we wel, maar heb jij wel eens gehoord van Elba of één van deze andere bestemmingen:

  • Capraia
  • Pianosa
  • Montecristo
  • Giglio
  • Gorgona

Het zijn een aantal eilanden die het bezoeken waard zijn. Het nadeel van de bovenstaande opsomming is dat de eilandjes erg klein zijn. Het is niet mogelijk om er twee weken te verblijven en je ook twee weken te vermaken in de natuur. Het zijn wel ideale plekken om een keertje heen te gaan als je op Elba zit. Dit hebben mijn vrouw en ik ook vaak gedaan tijdens onze laatste 5 reizen. De boot naar Toscane kan je trouwens ook zeer snel pakken. Bijna elk uur van de dag vertrekt er wel een veerboot naar het vaste land. Je kunt daardoor genieten van de unieke sfeer op een eiland, maar ook genieten van deze prachtige regio met zijn heuvels.

Betrouwbare aanbieder

Hoe wij dan altijd boeken is meestal de vraag die ik van mensen krijg. Ze kennen het eiland Elba niet en weten niet dat er betrouwbare aanbieders zijn die tegen zeer lage tarieven mooie appartementen aanbieden. Onze vaste partner is Elba Vakantie. Deze aanbieder verhuurt residenties op het eiland – allemaal van prachtige kwaliteit. Elba Vakantie heeft onze vakanties tot een succes gemaakt. Zo zochten we tijdens ons eerste bezoek ter plekke een appartement. Via het internet vonden we Elba Vakantie en boekten we het appartement. Deze organisatie is echter meer dan een verhuurder van vakantieadresjes, ze houden van Elba. Vakantie op dit eiland gunnen ze alle mensen uit Nederland. Het is hun doel om dit kenbaar te maken aan de Nederlandse bevolking. Natuurlijk willen ze het aan de ene kant liever onontdekt houden, maar ze vinden het te mooi om het verborgen te houden. Ik snap het dilemma van Elba Vakantie en herken het ook. Ik wil ook liever niet dat jij komt, maar ik wil wel dat meer mensen de schoonheid van het stukje land voor de kust van Toscane leren kennen. Het is een eiland met veel diversiteit. Je kunt gaan duiken, natuurwandelingen gaan maken, zwemmen in de zee en oude mannen bekijken in pittoreske dorpjes. Ik kan je aanraden om je reis te boeken met Elba Vakantie. Zij zullen je eerste reis ongetwijfeld omvormen tot een succes. Ze zullen vertellen over het verleden met Napoleon en de Etrusken. Ze zullen je ook advies geven over de beste reisopties en de mooiste plekjes van dit landje omringd door de Middellandse zee. Twijfel je nog over de schoonheid van dit deel van Italië? Google dan eens op Elba Vakantie en zie de prachtige rotswanden, de lange stranden en onaangetaste natuurgebieden. Te mooi om waar te zijn? Zeker niet. Elba Vakantie kan je een fantastisch verblijf garanderen. Autoritje of een korte vlucht, 30 minuten met de boot en je bent er.