14.9 C
Nederland
april 13, 2024
V.I.P. Baits
Image default
Gezondheid

Voor wie is begeleid wonen geschikt?

Vanuit Begeleid Wonen Nederland doen wij er alles aan om iedereen een veilig huis aan te bieden. Een huis waarin de focus ligt de menselijke maat. Om mensen de juiste zorg te bieden en om mensen een veilig onderkomen te bieden. Een onderkomen waarin ze bovendien zichzelf kunnen zijn.

Begeleid én beschermd wonen

In de afgelopen periode hebben wij op meerdere plekken in huis kleinschalige locaties weten te openen. In deze kleinschalige locaties ligt de focus op het aanbieden van woonzorg. Woonzorg, zodat een ieder op een veilige manier zijn/haar dagelijkse leven door kan brengen. Want, bij de nodige jongeren en jongvolwassenen ontbreekt het door aan. Zeker bij jongeren en jongvolwassenen met een passende indicatie voor LVG of psychiatrie.

Voor hen bieden wij de ultieme oplossing. Een oplossing waarbij de focus dus specifiek op de kleinschaligheid ligt. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat jongeren en jongvolwassenen juist iets aan deze kleinschaligheid hebben. Binnen de zorg die wij bieden, is bovendien ruimte voor iedereen. Ongeacht wat de achtergrond is.

In onze huizen tref je dan ook mensen aan met een trauma, met een beperking of met een stoornis. Voor hen is het bijzonder lastig om een geschikte woonruimte te vinden. Een geschikte woonruimte waarin ze op een veilige én beschermde manier kunnen wonen. En een woonruimte waarin ze ook nog op de juiste manier begeleid worden. Onze experts staan dag en nacht klaar om de jongeren en jongvolwassenen van de juiste beveiliging te voorzien. Volledig afgestemd op de behoeften en de achtergrond.

Zelfredzaamheid en zelfstandigheid

Veel van onze bewoners hebben één wens gemeen: ze willen graag hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid vergroten. Om dit te bereiken, hebben wij bewust voor kleinschalige locaties gekozen. Doordat wij bewust voor kleinschalige locaties hebben gekozen, kunnen wij iedereen de gewenste zorg bieden. De gewenste zorg, zodat ze uiteindelijk op eigen benen kunnen staan.

Dit gaat Begeleid Wonen Nederland bijzonder goed af. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat 78% van alle mensen die wij begeleiden uiteindelijk een zelfstandige woning vindt. Voor de overige 22% vinden wij ook altijd een passende oplossing. Opgeven bestaat niet en ‘kan niet’ bestaat ook niet in ons woordenboek. Wij willen alle jongeren en jongvolwassen met een passnede indicatie voor LVG of psychiatrie een fijn thuis bieden.

Jongeren én jongvolwassenen

Vanuit Begeleid Wonen Nederland richten wij ons op zowel jongeren als op jongvolwassenen. Over de term ‘jongvolwassenen’ kan uiteraard gediscussieerd worden, want tot wanneer is iemand nou precies een jongvolwassenen? Wij hanteren hier geen speciale leeftijdsgrens voor, maar meestal wordt de grens van 25 jaar aangehouden. Voor alle jongeren tot 25 jaar bieden wij sowieso de gewenste zorg aan.

Ben je op zoek naar een fijn onderdak voor iemand die net iets ouder dan 25 jaar is? Neem gerust contact met ons op. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, laten wij niemand in de kou staan. Ook als de jongvolwassene iets ouder dan 25 jaar oud is, kunnen wij een gewenste oplossing bieden.