14.9 C
Nederland
april 13, 2024
V.I.P. Baits
Image default
Gezondheid

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is zeker niet de leukste klus, maar wel een belangrijke. Als je het goed doet is het afsluiten een klusje wat je, maar eenmaal in je leven doet. Hoe je dit aanpakt dat zullen we in dit artikel uitleggen.

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Waarom zou je een uitvaartverzekering afsluiten is een veelgestelde vraag. Je sluit deze verzekering af om je nabestaanden niet met de kosten en de rompslomp van jouw uitvaart achter te laten. De kosten voor een uitvaart in Nederland liggen rond de €8.000,-. Deze kosten zullen jouw nabestaanden moeten betalen als je geen verzekering hebt afgesloten en niets hebt gespaard.

Welke uitvaartverzekering afsluiten?

Welke uitvaartverzekering je gaat afsluiten ligt helemaal aan jouw wensen. Wil je de maximale vrijheid als het gaat om het regelen van jouw uitvaart dan is een kapitaal uitvaartverzekering een goede keuze. Je betaalt hiervoor maandelijks premie en na overlijden zal het opgebouwde kapitaal worden uitgekeerd aan jouw nabestaanden die met het geld de uitvaart kunnen regelen.

Als je liever alles van tevoren vastlegt dan is de natura uitvaartverzekering een betere optie. Je betaalt hierbij ook maandelijks premie, maar hierbij zal de uitvaartverzekeraar altijd jouw uitvaart verzorgen. Ook als je nog niet zolang premie hebt betaalt. Bij de natura uitvaartverzekering heb je minder keuze vrijheid, maar je weet wel dat alles zo geregeld wordt als dat jij hebt aangegeven.

Dan zul je ook nog uit de vele uitvaartverzekeraars moeten kiezen. De bekendste zijn Monuta, DELA en Ardanta die allen al vele jaren actief zijn in de uitvaartbranche. Zodra je bij deze verzekeraars een uitvaartverzekering afsluit kun je precies aangeven hoe je jouw uitvaart verzorgd wilt hebben. 

Vergelijken

Als je weet welk soort uitvaartverzekering je wilt afsluiten dan is het belangrijk om de uitvaartverzekeringen te vergelijken. De keuze voor een verzekering heeft alles te maken met jouw persoonlijke factoren en wensen. Jouw leeftijd, je gezinssamenstelling en jouw uitvaartwensen zijn bepalend voor het kiezen van de voor jou beste uitvaartverzekering. 

Als je nog jong bent zal je bijvoorbeeld veel minder premie per maand betalen dan iemand die op zijn 60ste een uitvaartverzekering afsluit. Als je kinderen hebt dan kan je op zoek naar een verzekeraar waarbij kinderen gratis zijn meeverzekerd. Je hoeft dan niet een aparte uitvaartverzekering voor kinderen af te sluiten.

Uitvaartverzekering vergelijken zorgt ervoor dat je minder premie gaat betalen en dat je een verzekering afsluit met betere voorwaarden.