V.I.P. Baits
Image default
Gezondheid

4 tips om af te vallen

Iedereen wilt wel eens een paar kilo’s of wat extra vet kwijt. Bijvoorbeeld als je naar een bruiloft gaat, als je er goed uit wilt zien in bikini tijdens de zomervakantie of om mooie kleding te kunnen dragen tijdens de feestdagen. Bij de een lukt het makkelijker om af te vallen dan bij de ander, maar er zijn nog altijd een aantal tips hoe je goed kunt afvallen.

Beweeg meer

Dit is natuurlijk de meest voor de hand liggende tip, maar als je graag wilt afvallen, is het belangrijk dat je begint met bewegen en sporten. Minimaal 3 keer per week is al een goed begin. Hoe meer calorieën je verbrandt hierbij, hoe minder calorieën worden opgeslagen als extra vet. Wanneer je al een begin hebt gemaakt en een beetje conditie hebt opgebouwd, is verder afvallen al een stuk makkelijker én leuker, omdat je merkt dat het effect heeft en het je eindelijk lukt.

Geen suiker

Ik snap dat suiker natuurlijk heel lekker is, maar het is ongezond en niet goed voor je. Je wordt er dikker van en werkt je gigantisch tegen als je probeert om af te vallen. Als je merkt dat dit aan het begin nog lastig is, maak dan kleine aanpassingen om alvast eraan te gaan wennen. Begin zo bijvoorbeeld steeds iets minder frisdrank te drinken of stop alvast met het eten van koekjes. Wanneer het je uiteindelijk lukt om een suikervrij dieet te volgen, zal je al snel de vele voordelen hiervan merken. Zo zal je een stuk meer energie hebben en dat je plotseling veel makkelijker kunt afvallen! Laat al dat zoets dus lekker staan, dat is toch écht beter voor je.

Vermijd stress

We weten allemaal wel dat stress niet goed is voor ons, maar wist je dat het dus fysiek ook een negatief effect op je heeft? Wanneer je gestrest bent, gaan er stresshormonen door je bloedbaan en deze stimuleren helaas je vetopslag. Door dus rustiger te zijn en beter in je vel te zitten, zal afvallen ook een stuk beter gaan, omdat de vetopslag niet gestimuleerd wordt door je stress. Tegen de stress kan je bijvoorbeeld sporten of mediteren. Zoek welke methode het beste voor jou werkt en pak je stress goed aan.

Vermijd snelle koolhydraten

Men roept vaak dat koolhydraten slecht zijn voor je, maar dit klopt niet helemaal. Het is zo dat snelle koolhydraten slecht voor je zijn, langzame koolhydraten zijn dit echter niet. Snelle koolhydraten worden snel verwerkt door je lichaam, waardoor je er niet veel energie uit haalt. Vervang daarom je snelle koolhydraten door langzame koolhydraten. Eet zo dus het liefste volkorenbrood en pasta en geen cake, taart of koekjes.