V.I.P. Baits
Image default
Games

Wil jij iets met economie gaan doen? Check dan eens onderstaande opleidingen!

Hoera je bent net geslaagd voor je eindexamens! Ben jij geïnteresseerd in het vakgebied economie? Dat is dat een goede keuze! Zie jij overal kansen voor bedrijven? Zeker in de huidige economie? Of droom je ervan de markt te veroveren met een eigen product of heb je al jaren de droom een eigen bedrijf te starten? Wat je reden ook  is, een studie economie is waarschijnlijk de perfecte keuze voor jou! Er is gelukkig meestal veel keuze op dit gebied qua banen. Het is natuurlijk handig om vooraf het een en ander uit te zoeken voordat je je opleiding gaat kiezen. Je moet je bij het aanmelden bij een nieuwe opleiding natuurlijk goed inlezen. Hieronder lees je genoeg over het kiezen van een economische opleiding!

Waarom deze opleiding?

Economie studeren klinkt voor velen wellicht saai of moeilijk. Maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Economie is namelijk een heel divers vakgebied en je kunt met deze opleiding dan ook vele verschillende kanten op. Daarnaast is het volgen van een economische opleiding een goede basis voor je carrière. Wil je weten wat er nodig is om een ​​nieuw product op de markt te brengen? Ben je meer geïnteresseerd in de economische structuur van landen en bedrijven en in de beurssituatie? En wil je er je werk van maken? Bij deze opleiding horen een aantal eigenschappen van jou als persoon, zoals goed in wiskunde zijn, goed kunnen redeneren, en analytisch, oplossingsgericht en kritisch kunnen denken. Herken jij jezelf hierin? Dan is dit zeker een juiste keuze voor jou!

Daarnaast heeft het kiezen van een economische opleiding ook voordelen voor je toekomstige carrière. Je kunt namelijk met een economische achtergrond vele kanten op. Zo kunt je het bedrijfsleven ingaan, bij een bank werken, manager worden, in de marketingwereld gaan werken of als accountant aan het werk gaan. Keuze genoeg dus!

Welke opleiding?

Er zijn uiteraard veel verschillende opleidingen in Nederland die met economie te maken hebben. Zo heb je de opleiding Bedrijfskunde, Economie, Econometrie, Finance & Control, International Business en Commerciële Economie. Elke opleiding heeft wel een andere focus en ze zijn meestal te vinden op zowel hbo-niveau als op wo-niveau. Kijk daarnaast ook wat je zelf belangrijk vindt bij een opleiding. Wat voor een soort afstudeerstage commerciële economie zou je bijvoorbeeld leuk vinden? Ben je meer geïnteresseerd in een afstudeerstage commerciële economie binnen een financieel bedrijf? Of ben je toch meer geïnteresseerd in een afstudeerstage commerciële economie die zich richt op communicatie of marketing? Het kan allemaal met de juiste opleiding! Het kan ook zijn dat je toch meer geïnteresseerd bent in Bedrijfskunde. Heb je interesse in een groot vakgebied? En wil je het maximale uit een bedrijf of organisatie halen? Dan is Bedrijfskunde de opleiding voor jou. In deze opleiding doe je kennis op van managementvraagstukken, economische en financiële aspecten, bedrijfskunde en juridische vraagstukken.