V.I.P. Baits
Image default
Games

Wat is nu precies een allriskverzekering?

Veel mensen kiezen bij hun eerste auto voor een allriskverzekering. Logisch, want dat biedt veel zekerheid en veiligheid. Het wordt gezien als een verzekering die je zo goed als overal tegen beschermt. Maar, lang niet iedereen weet eigenlijk goed waar een allriskverzekering nu precies voor is. Wil jij een eerste auto kopen en weet je niet of je een allriskverzekering wil? Check dan hier wat het nu precies inhoudt en maak je eigen keuze.

Letselschade advocaat Rotterdam over de basis van de allriskverzekering

De letselschade advocaat Rotterdam geeft aan dat een allriskverzekering een ideale autoverzekering is. Het is namelijk zo dat je niet alleen de schade vergoedt krijgt als je schade bij anderen berokkend, het zorgt er ook voor dat bijna alle schade aan de eigen auto ook wordt vergoed, aldus de letselschade advocaat in Rotterdam. Een allriskverzekering dekt ook al je letselschade. Als je dus aansprakelijk bent, oftewel jij hebt een ongeluk veroorzaakt, dan wordt bij een allriskverzekering ook bijna alles vergoed, weet de letselschade advocaat in Rotterdam.

Cascoverzekering

Men vraagt wel eens wat het verschil is tussen een allriskverzekering en een cascoverzekering. Maar het is hetzelfde, alleen een ander woord. Ook hier wordt dus gewoon een allriskverzekering mee bedoelt die vergoedt bij schade voor jezelf en de ander. Een allriskverzekering wordt meestal gebruikt voor auto’s minder oud dan 6 jaar. Daarna kiest men vaker voor verzekeringen waarbij je alleen wat krijgt uitgekeerd bij het toebrengen van schade aan een ander.

Dronken achter het stuur

Het is wel belangrijk om goed te kijken naar de precieze voorwaarden van de allriskverzekering. Er kunnen bepaalde uitzonderingen zijn. En, natuurlijk is een allriskverzekering geen vrijbrief om dronken achter het stuur te zitten. Het kan zijn dat er ook uitzonderingsregels zijn in de allriskverzekering. Dus lees de voorwaarden van een paar verschillende verzekeringen door en maak dan een keuze.