V.I.P. Baits
Image default
Games

Hoe werf je de beste werknemers?

Een vacature online zetten is makkelijk. De juiste werknemer vinden is net iets moeilijker. Je wil als werkgever dat je bedrijf zo soepel en efficiënt loopt. Dit kan allen als je werknemers volledig naar verwachting functioneren. Maar waar zitten die? Sterker nog, hoe haal je ze binnen? In deze blog vind je een aantal manieren om de ideale werknemer te vinden!

 

1. Vacatures op meerdere manieren

Alleen een blaadje ophangen aan de deur zal waarschijnlijk niet werken. Tegenwoordig zijn er allerlei manieren op een vacature aan te bieden. Denk hierbij aan online vacaturewebsites als indeed en aan de websites van uitzendbureaus zoals YoungCapital, Tempo-Team of Start People. De werving ICT werknemers vindt tegenwoordig alleen maar online plaats. Naast digitale advertenties voor vacatures kunnen posters en flyers op veel bezochte plekken ook werken. Of wat dacht je van ouderwetse mond tot mond reclame. Dit werkt uitstekend bij bijvoorbeeld werving ICT werknemers.

2. Goede arbeidsomstandigheden

Gezocht! Een werknemer die in zijn eentje s ’nachts wil werken in een donkere en gevaarlijke fabriek! Het lijkt me sterk dat iemand hier op gaat reageren. Dit komt natuurlijk door de slechte arbeidsomstandigheden. Wellicht is het een beetje overdreven maar je snapt het punt. Creëer goede arbeidsomstandigheden zodat het voor een toekomstige werknemer aantrekkelijker is om te reageren op die openstaande functie. Goede arbeidsomstandigheden begint bij loon. Dit is vaak het eerste waar werkzoekende naar kijken. Vergelijk lonen met concurrenten. Het is meer dan terecht als je iets minder betaald dan de winkel tegenover, maar dan moeten de andere omstandigheden wel aantrekkelijker zijn. Denk hierbij aan omstandigheden zoals prettige werktijden en kortere diensten.

3. Een positieve werksfeer

Een leuke en hechte groep collega’s kan een make or brake zijn bij het werven van werknemers. Zou jij solliciteren op een vacature die jou een kans geeft om met praktisch vrienden te werken? Bij een positieve werksfeer hoort ook een positieve bedrijfscultuur. Onder een bedrijfscultuur verstaan we alleen normen, waarden en gedragingen die gangbaar zijn binnen het bedrijf. Wanneer je dit aspect binnen je bedrijf correct weet uit te voeren, dan staan er talloze toekomstige collega’s in de rij om te solliciteren!