V.I.P. Baits
Image default
Games

Het plaatsen van kunststof kozijnen

Wanneer je kunststof kozijnen in Amsterdam of ergens anders in Nederland hebt gekocht dan ga je die natuurlijk zo snel mogelijk plaatsen. Meet voor alle zekerheid eerst nog eens het oude kozijn en het nieuwe kozijn op. Op deze manier weet je bijna zeker dat het kozijn past. Het is natuurlijk erg vervelend als je er later achter komt dat je nieuwe kozijnen niet passen, terwijl de oude al zijn verwijderd. Ben je benieuwd naar de stappen om je nieuwe kunststof kozijnen in Amsterdam of ergens anders in Nederland te plaatsen? Lees dan verder.

 

Slopen

Als eerste sloop je het oude kozijn. Haal het glas er wel eerst even uit. Dit doe je door de oude kit rand in te snijden met een stanleymes en vervolgens de glaslatten met een hamer en een beitel te verwijderen. Nu kun je het glas gemakkelijk uit het kozijn halen. Vervolgens ga je het houten kozijn inzagen met een zaag. Het beste kun je hiervoor een reciprozaag gebruiken. In iedere kant van het kozijn kun je het beste een zaagsnede maken schuin omhoog. Doe je dit dan is alles daarna met een koevoet los te wrikken. Kijk wel uit dat de stenen niet beschadigd raken.

 

Manieren

Er bestaan twee manieren om kunststof kozijnen te plaatsen. Je kunt het kozijn of met de montagelippen bevestigen, deze worden meegeleverd met het kozijn of je kunt het glas verwijderen en door het profiel heen in de muur schroeven. Vaak wordt er gekozen voor de laatste. Dit komt omdat de eerste methode vaak niet praktisch is als je het nieuwe kozijn in een bestaande situatie wilt plaatsen.

 

Plaatsen

Als het glas uiteindelijk is verwijderd kan het kozijn geplaatst worden. Maak de compressband eerst om de zijkanten en de bovenkant van het kozijn. Deze band zet uit waardoor het kozijn kieren en tochtvrij wordt gemaakt. Plaats daarna het kozijn.

 

 

https://kozijnenkaart.nl/kunststof-kozijnen-amsterdam/