V.I.P. Baits
Image default
Games

Beter slapen doe je zo!

Slapeloze nachten of van die momenten dat je maar niet in slaap lijkt te kunnen vallen. Veel mensen hebben daar af en toe last van. Soms heeft iemand er geruime tijd last van. Dan wordt het een probleem en voor dat je het weet zit je in een vicieuze cirkel, waarbij je al van tevoren bang bent voor een slechte nachtrust.

Wat is er aan de hand?

Soms is het heel erg goed aan te wijzen, waardoor je slecht slaapt. Een stressvolle periode in je leven is vaak een reden om midden in de nacht wakker te worden, waarbij je al snel aan het piekeren slaat. Eigenlijk op het moment dat je heerlijk had kunnen liggen slapen.

Het kan ook zijn dat het inslapen altijd al vrij slecht gaat. Dat kan soms door praktische dingen komen. Denk hierbij aan het gebruik van cafeïne voor het slapen of het kijken naar een beeldscherm, tot in de late uurtjes. Hier is de oplossing eigenlijk heel simpel: niet doen.

Maar, als je een stressvolle periode hebt in je leven? Wat moet je dan doen? Dat is wat moeilijker te zeggen. Soms is het een kwestie van tijd. Zo gauw je weer rust in je leven ervaart, komt het ook weer goed met de slaap. Daarnaast kan het zijn dat je moet leren beter om te gaan met stress. In dit geval is het ook een kwestie van uitproberen. Soms werkt het bijvoorbeeld om dagelijks te mediteren. Door te mediteren, leer je namelijk om je op het huidige moment te richten. En, het mooie van het huidige moment is dat daar zelden stress is. Veel problemen bevinden zich namelijk in ons verleden of in de toekomst. Je denkt aan je problemen dan, maar feitelijk heb je op het moment geen probleem: je hebt een dak boven je hoofd en je hebt eten etc.

Oordopjes slaap

Het kan ook zijn dat je last hebt van je omgeving. Als je bijvoorbeeld nieuwe buren hebt die, hopelijk tijdelijk, veel lawaai maken kunnen oordopjes voor slaap helpen. Met oordopjes voor de slaap hoor je al dat lawaai dan niet meer zo goed. En voordat je het weet, is het zover: je doet je oordopjes in en je slaapt.

https://slaapmaskers.nl/slaap-oordopjes/