V.I.P. Baits
Image default
Games

Hoe houd je je huis koel?

Als je van die temperaturen hebt van boven de dertig graden, dan wordt het thuis al snel veel warmer dan je lief is. Met hitte heb je mogelijk ook sneller last van hoofdpijn en je activiteit wordt een stuk lager, omdat je je een stuk lomer voelt. Wil je je huis wat koeler hebben, dan hebben we hier een aantal tips voor je, die net dat beetje verschil kunnen maken.

De standaard tips

De standaard tips, die kennen we eigenlijk allemaal wel. Dat is natuurlijk ramen afschermen tegen het licht zo snel de zon erop komt te staan en deuren dicht doen als het buiten heter is dan binnen. Daarnaast is het handig om in de nacht het raam wat open te zetten.

Ook is nog wel vrij algemeen bekend dat het handig is om een ventilator neer te zetten en er een vochtige doek half overheen te gooien. Het water in het doek onttrekt dan namelijk warmte uit de lucht, waardoor er dus verkoeling optreedt. Naast de standaard tips zijn er nog een aantal ander invalshoeken om te voorkomen dat je thuis te veel last krijgt van de hitte.

Verrijdbare airco

Een airco, tja dat had je wel verwacht. Alleen is het voordeel van een verrijdbare airco, dat je het net wat koeler krijgt, daar waar het nodig is. Het voordeel van de verrijdbare airco is dat je dus niet overal in huis een airco hoeft neer te zetten. Daardoor is een verrijdbare airco relatief goedkoper. Voor elke kamer een airco is nu eenmaal prijzig.

Hou jezelf koel

Het is te simpel voor woorden: maar het werkt fantastisch als je bijvoorbeeld snel hoofdpijn krijgt door de hitte: gebruik een natte handdoek en leg die in je nek. Af en toe kun je de handdoek ook gebruiken om heerlijk je voorhoofd en je wangen te deppen. Heerlijk verkoelend.

Groen is cool!

Heb je ramen op het zuiden? Dan is het wellicht handig om loofbomen of hoge bladverliezende struiken te plaatsen bij deze ramen. Op die manier heb je namelijk de koelte en de schaduw die ontstaat door de bomen. Het voordeel van bladverliezende bomen is natuurlijk dat je in de winter wel voldoende licht binnen kunt krijgen in de kamer.

https://airco-review.nl/informatie/verrijdbare-airco/