V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Waarom een verpakking?

Productverpakkingen hebben veel functies. Ten eerste beschermt de verpakking het product. Door de verpakking blijft het product stofvrij en kunnen vocht en bacteriën niet in het product komen. Ook is het mogelijk om van verschillende producten units samen te stellen. Dit is bijvoorbeeld erg handig bij het vervoeren van vloeistoffen of andere eenheden. Zo is het natuurlijk lastig om losse natuurchips te vervoeren. Op de verpakking staat ook aanvullende informatie over het product. Voor consumenten is het belangrijk om de nodige informatie over het product te controleren. Het is niet altijd mogelijk om deze informatie individueel op het product te verwerken, maar zeker op de verpakking. Verschillende informatie die in het product moet worden opgenomen, is gebruiksaanwijzing, vervaldatum en voedingsstoffen in het product. Pakketten worden ook gebruikt voor marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van een aantrekkelijke verpakking kiezen consumenten eerder voor een bepaald product. Door opvallende kleuren en vormen te gebruiken, kan uw product zich onderscheiden van de rest. Daarnaast is het ook mogelijk om het bedrijfslogo op de verpakking te verwerken. Hierdoor weten consumenten sneller waar het product vandaan komt.

Verschillende soorten verpakkingen

Het type verpakking verschilt per product. Welk pakket voor welk product geschikt is, hangt natuurlijk sterk af van het product. Is het product vloeibaar? In dat geval is een andere verpakking nodig dan voor vaste producten. Sachetverpakkingen zijn dé oplossing voor vaste producten. Dit pakket bestaat uit sachets en is perfect als u uw product aan uw klanten wilt voorstellen. Deze tassen zijn vooral handig voor de boodschappen. Naast praktische bruikbaarheid is ook een zeer professionele uitstraling met minimaal materiaalgebruik een pré. Als u deze pakketten bestelt, kunnen ze ook in sachets worden verpakt. Door bestellen en afvullen te combineren, kan voedsel zeer efficiënt worden verpakt.

Voordelen van stickpacks

Naast sachetverpakkingen zijn ook stickpacks een populaire verpakkingsvorm. Stickpacks zijn rechthoekige zakjes die perfect zijn voor kleine boodschappen. Denk bijvoorbeeld aan verpakkingen voor melkpoeder, suiker, kruiden en sauzen. Nette en veilige verpakking van deze producten vergemakkelijkt het transport en de verkoop van deze specifieke producten. Het verwijderen van zuurstof uit deze verpakkingen verlengt de levensduur van het product. Hieronder vallen ook gevulde stickpacks. Dit kan vaak worden gedaan door hetzelfde bedrijf dat dit pakket heeft besteld.

https://www.macropack.nl/