14.9 C
Nederland
april 13, 2024
V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Waarmee moet je rekening houden bij het transporteren van goederen naar Denemarken?

Er zijn verschillende dingen waarmee je rekening moet houden bij transport naar Denemarken. Nederland en Denemarken zijn belangrijke handelspartners van elkaar. Ondanks dat Denemarken en Nederland niet ver van elkaar vandaan liggen is het natuurlijk wel belangrijk dat de goederen op een goede manier getransporteerd worden. Daar lees je in dit artikel meer over.

Verschillende soorten goederen

Er worden een hoop verschillende soorten goederen vervoerd bij het transport naar Denemarken. De exportproducten vanuit Nederland die het belangrijkst zijn voor Denemarken zijn vooral machines, ICT, chemische producten, groenten, fruit en AV-telecomproducten. Denemarken transporteert ook goederen richting Nederland dit zijn vooral machines, vis, olie, vis, medische artikelen en chemische producten.

Gevaarlijke stoffen vervoeren

Als je gevaarlijke stoffen wil vervoeren, of te wel ADR-vervoer, dan is het van belang dat je beschikt over bepaalde certificaten. Bij het transport naar Denemarken is de chauffeur van de vrachtwagen verplicht om van tevoren een verklaring te hebben ingevuld. In deze verklaring wordt dan omschreven welke gevaarlijke stoffen hij vervoert. Als er geen verklaring aanwezig is wordt de vrachtwagen niet toegelaten op de boot.

Bijzondere eisen

Het is belangrijk om te weten dat er bij het transport naar Denemarken een maximaal terreingewicht geldt per vrachtwagen of trailer. Het maximale gewicht dat een vrachtwagen of trailer mag wegen is 44 ton. Er moet hier rekening mee gehouden worden dat dit het gewicht van de vrachtauto is plus het gewicht van de lading die vervoerd wordt. Een trailer mag dus maximaal een lading van 24 ton vervoeren.

Rijverboden

Er gelden bij het transport naar Denemarken geen rijverboden op specifieke zon- of feestdagen. Er is echter wel een verbod voor ADR-goederen van categorie E tussen 06:00 uur en 23:00 uur over de Öresund brug. Dit verbod geldt voor ADR-goederen van categorie B tussen 23:00 uur en 06:00 uur. Je mag met een vrachtwagen die meer dan 18 ton weegt niet in het centrum van Kopenhagen rijden. Weegt je vrachtwagen meer dan 3,5 ton? Dan geldt in Kopenhagen een nachtparkeerverbod. Dit rijverbod is geldig in de volgende straten: Stormgade, en Vester Voldgade, Nørre en Stormgade.