V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

Tips om een sollicitatiegesprek voor te bereiden

Een sollicitatiegesprek is vaak de eerste stap naar het krijgen van een baan. Het is dan ook van groot belang om je goed voor te bereiden op het gesprek, zodat je een goede indruk kunt maken op de interviewer(s). Hieronder vind je een aantal tips om je sollicitatiegesprek goed voor te bereiden.

 1. Onderzoek het bedrijf en de functie

  Voordat je naar het sollicitatiegesprek gaat, is het belangrijk om te weten wat voor bedrijf je gaat werken en wat de functie precies inhoudt. Zoek informatie op de website van het bedrijf en bekijk de LinkedIn-profielen van de interviewer(s). Zo krijg je een goed beeld van wat het bedrijf doet en wat er van jou wordt verwacht.

 2. Bereid antwoorden voor op veelgestelde vragen

  Er zijn bepaalde vragen die tijdens bijna elk sollicitatiegesprek gesteld worden, zoals “Wat zijn je sterke en zwakke punten?” of “Waarom wil je bij ons bedrijf werken?”. Het is goed om alvast antwoorden op deze vragen voor te bereiden, zodat je tijdens het gesprek niet met je mond vol tanden staat.

 3. Maak aantekeningen

  Neem een notitieboekje mee naar het gesprek en maak aantekeningen. Hierdoor kun je belangrijke punten onthouden en later nog eens nalezen. Het laat ook zien dat je geïnteresseerd bent in de functie en het bedrijf.

 4. Bedenk zelf vragen

  Tijdens het sollicitatiegesprek krijg je vaak de gelegenheid om zelf vragen te stellen. Bedenk van tevoren wat je wilt weten over de functie of het bedrijf en stel deze vragen tijdens het gesprek.

 

Moeite met het voorbereiden van een sollicitatiegesprek? De specialisten bij FAAM helpen je graag op weg.