V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

De metaalcyclus: Hoe oud metaal te recyclen

Heb je een hoop oude metalen voorwerpen die ruimte innemen in je huis? Als je niet zeker weet wat je ermee moet doen, maak je dan geen zorgen – oude metalen recyclen is eigenlijk heel eenvoudig! In deze blogpost laten we je zien hoe je oude metalen kunt recyclen zodat ze steeds opnieuw gebruikt kunnen worden.

oude metalen recyclen

De eerste stap bij het recyclen van oude metalen is om ze op soort te sorteren. Je kunt aluminium blikjes, koperen buizen, stalen balken en koperen deurknoppen allemaal samen recyclen, maar het is het beste om ze indien mogelijk gescheiden te houden. Zo kan het recyclingproces efficiënter verlopen en zal het eindresultaat een hogere kwaliteit gerecycled metaal zijn.

 

Als je je metalen gesorteerd hebt, is de volgende stap om ze schoon te maken. Dit betekent het verwijderen van vuil, vet of verf dat zich op het oppervlak bevindt. Dit kan met een milde zeep en water oplossing, of met een speciaal samengestelde metaalreiniger. Als je metalen schoon zijn, zijn ze klaar om gerecycled te worden!

 

De laatste stap bij het recyclen van oude metalen is om ze naar een recyclingcentrum te brengen. De meeste steden hebben ten minste één centrum dat metalen recycleert – bel even rond of zoek op Google naar het dichtstbijzijnde centrum. Als je je metalen inlevert, worden ze gewogen en krijg je een ontvangstbewijs voor belastingdoeleinden. Dat is het – je hebt je oude metalen met succes gerecycled! 

Oude metalen recyclen is gemakkelijk en het is een geweldige manier om je impact op het milieu te verminderen! Bovendien krijg je van de meeste recyclingcentra een goede betaling voor je moeite, dus het is een win-win situatie. Dus als je de volgende keer oude metalen voorwerpen hebt die ruimte innemen in je huis, aarzel dan niet om ze te recyclen! breng ze met een grut hart naar Elcinco metalen.