V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Verschillende soorten wijn rekken

Echte wijnliefhebbers weten dat een goede wijn alleen maar beter wordt, als die goed wordt bewaard. Er zijn verschillende manieren waarop je wijn kan bewaren om de houdbaarheid te verlengen en hem in optimale omstandigheden kan laten rijpen. Wijnkoelkasten zijn een goede optie om de wijn koel te houden en op korte termijn te bewaren, maar voor de liefhebber die een grotere hoeveelheid wijn wil opslaan, zijn wijnrekken de beste optie.

Waarom een wijnrek gebruiken?

Of je nu veel of weinig wijnflessen hebt, wijnrekken bieden een goede oplossing om wijnflessen veilig en in de juiste positie op te bergen en te ordenen. Wijnrekken zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, stijlen en keuzes die bij jouw levensstijl passen.

1. Stapelbare wijnrekken

Een stapelbaar rek is een goede optie voor informele wijn fanaten die hun opties willen open houden. Er is namelijk vrijwel geen installatie nodig en er hoeft maar minimaal te worden gebouwd. Deze rekken zijn helaas niet per se mooi of permanent als de duurdere varianten. Voor een serieuze wijnverzamelaar is een andere optie om de wijn op te slaan misschien een beter idee.

Het mooie aan dit soort wijnrekken is dat ze mee kunnen groeien met jouw wijncollectie. Je kan een set rekken kopen en meer rekken toevoegen, naarmate jouw verzameling in de loop der jaren groeit.

2. Tafelwijnrek

Nog een goede optie voor de informele wijndrinker is een tafelwijnrek. Hiermee kan de casual verzamelaar een paar flessen tegelijk op hun tafelblad wijnrek bewaren. Dit is dus perfect voor mensen die in appartementen of kleine huizen wonen.

Er zijn ook grotere opties waar een tafel bij is ingebouwd, deze tafels bevatten zelfs een opbergruimte voor wijnglazen. Deze opties bevatten meer flessen dan het andere tafelwijnrek en zorgt ook nog voor een prachtig stuk interieur.

3. Aan de muur gemonteerde wijnrekken

Nog een goede optie voor wijnrekken is een wandrek. Er zijn veel redenen waarom deze geweldig zijn. Ze zijn namelijk vaak groter en steviger dan tafelmodel wijnrekken, hierdoor zijn ze ideaal voor serieuze verzamelaars met een grote collectie. Daarnaast zijn ze ook nog ruimte besparend en ideaal voor kleinere wijnkelders.

Tips om te overwegen voordat je een wijnrek koopt

Voordat je een van de bovenstaande wijnrekken aanschaft, moet je rekening houden met de volgende tips:

–          Materiaal Vraag jij je af of een houten of metalen wijnrek beter is? Dit hangt af van jouw voorkeur. Als het om materialen gaat, zijn wijnrekken meestal gemaakt van hout, metaal of plastic.

–          Capaciteit Het belangrijkste is dat het wijnrek geschikt is voor de hoeveelheid wijn die je wilt bewaren en in elke beschikbare ruimte past.

–          Veelzijdigheid Op een degelijk wijnrek passen verschillende flessen in alle soorten en maten, van champagneflessen tot Sauternes-wijnen.

Wijnmeubels

Naast wijnrekken zijn er ook nog andere soorten wijnmeubels die perfect bij je collectie zullen passen. Wijnmeubels zoals kurkstoelen, wijnvaten en barkasten zijn een ideale toevoeging aan de wijnkelder.

https://www.wineandbarrels.nl/shop/14-wijnmeubels/