7.9 C
Nederland
februari 1, 2023
V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Is jouw tuin klaar voor het voorjaar? Deze tips helpen je op weg!

De kans is groot dat je binnenkort volop aan de gang gaat buitenshuis. De voortuin wordt weer opgeschoond, onkruid wordt gewiekt en de tegels worden schoongespoten. De achtertuin krijgt dezelfde beurt, maar misschien valt het je dan op dat de tuin toch wat aan de kale kant is. Misschien zijn er planten die het niet hebben gered, maar gelukkig biedt dit mogelijkheden!

Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal tips verzameld om jouw tuin klaar te stomen voor het aankomende voorjaar. Lees ze snel en profiteer dadelijk van de perfecte tuin!

Tip #1: Is de tuin voorzien van voldoende kleur?

Als het eenmaal beter weer wordt, is de kans groot dat je veel meer tijd in de tuin gaat doorbrengen. Dit wil je natuurlijk wel goed aankleden, want een tuin die uit niets meer dan grijze tegels bestaat is natuurlijk niet erg inspirerend.

Daarom is het belangrijk om te kijken naar kleurrijke bloemen en planten. Een grote variatie aan kleur en planten maakt de tuin namelijk een stuk levendiger en interessanter, waardoor het een stuk leuker is om er veel tijd te besteden. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor planten, maar ook voor verschillende meubels die je hebt. Deze kunnen namelijk ook een kleurtje gebruiken.

Tip #2: Beschik je al over een mooie overkapping?

Een mooie tuin is een tuin waar je echt van kunt genieten, ongeacht het weer. En mocht het nou slecht weer zijn, is een goede overkapping een groot voordeel voor jouw tuin! Zo blijf je namelijk droog en kun je alsnog van jouw nieuwe planten en bloemen genieten. Deze overkappingen zijn in verschillende vormen en maten te verkrijgen en te plaatsen, zorgen voor een prettige zit in jouw tuin en zijn geheel naar wens aan te kleden.

En nu we het toch over de aankleding hebben van een overkapping: Hier kun je natuurlijk helemaal op losgaan.

En mocht jouw tuin meer diepte hebben en schuin aflopen? Dan is een veranda tevens een goede optie! Zo kun je namelijk genieten van een prettige plek om droog te zitten, terwijl je ook gebruik kunt maken van een stevig vloer die gelijk loopt met de rest van jouw woning.

Tip #3: Heb je genoeg verlichting in jouw tuin?

Natuurlijk is het belangrijk dat je s’avonds ook kunt genieten van de tuin, vooral als de temperaturen dadelijk weer oplopen. En om je hierbij te helpen, is het handig om de tuin te voorzien van gevarieerde verlichting. Hierbij is het wel handig om goed te kijken naar de opties die je hebt, want de juiste buitenverlichting moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Denk hierbij aan handige prikspots, compacte grondspots of mooie sfeerverlichting in de vorm van prikkabels.

Uiteraard is dit ook handig om meer kleur naar de tuin te brengen, aangezien er ook genoeg gekleurde lampen zijn die perfect in jouw tuin passen. Hierbij is de kans groot dat je te maken krijgt met slimme lampen. Deze hebben namelijk tal van handige functies, zoals schakelen en dimmen op afstand, automatische tijdsloten zodat je geen omkijken hebt naar het licht of een uitgebreid kleurenpalet. Deze lampen zijn overal verkrijgbaar, maar het is wel handig om een expert te raadplegen als dit nieuw voor je is. Gelukkig kunnen bedrijven als Letsleds hierbij helpen!