12.8 C
Nederland
september 26, 2023
V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Dit is het verschil tussen een Cappuccino en Latte Macchiato

Wanneer je even energie nodig hebt, kan een koffiemomentje goed van pas komen. Er zijn veel verschillende soorten koffies, waar je allemaal van kunt genieten. Wat de meeste mensen toch wel het lekkerste vinden is een romige koffie. De cappuccino en de latte macchiato zijn beide romige koffies. Veel mensen weten het verschil tussen deze twee ook niet. Wat ze gemeen hebben zijn de ingrediënten. Espresso, melk en schuim. Waar het verschil in zit, zijn de verhoudingen, bereidingswijze en hoe ze worden geserveerd. Dus ook het soort glas waar je ze inschenkt. Latte macchiato glazen zijn meestal lang en cappuccino glazen zijn lager.

Hoe wordt de cappuccino gemaakt?

De cappuccino wordt natuurlijk op een andere manier bereid dan de macchiato. De 3 ingrediënten, dus espresso, melk en schuim, zijn bij deze koffiesoort in verhouding. Van elk component is er dus evenveel. Je begint met de koffie en voegt hier de melk aan toe. Dit zorgt voor een heerlijke zachte romige smaak. De schuimlaag die erboven op komt bestaat uit opgeklopt melk. Zodra deze op het eerste laagje komt, zal het een mooie mokka kleur krijgen, omdat het mengt met de espresso. Dit is dan ook gelijk de basis van de kunst die ermee gemaakt kan worden. Verder ligt dat aan het glas waar het in wordt geserveerd. Dit is meestal in een lage mok van porselein.

Hoe zit het met de macchiato?

Bij de cappuccino begon je met de koffie en dan pas de melk. Bij de macchiato begin je met de melk. Dan pas komt de koffie er bij de melk bij. Precies andersom dus. Verder is de verhouding hier niet evenredig, in tegenstelling tot de cappuccino. Bij de macchiato zit er meer melk in dan koffie. Dit is ook de reden dat deze twee koffiesoorten anders smaken, terwijl ze dezelfde ingrediënten bevatten. De macchiato heeft ook een schuimlaag. Deze is vaak wat dikker. Om deze extra goed zichtbaar te maken, wordt deze koffie geserveerd in een lang, doorzichtig glas. Door dit artikel heb je vast zin gekregen in een lekker bakje koffie. Om het helemaal passend te maken, kun je de bijhorende glazen vinden in de Glazen winkel.

https://glazenstore.nl/