V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Breng Ibiza naar Nederland met deze tips!

Ben je het liefst elke zomer in Ibiza, maar heb je hier niet het budget voor? Waarom breng je Ibiza dan niet naar Nederland? Zo heb je het hele jaar door het heerlijke vakantiegevoel, vanuit je eigen huis. Daarom geven we je in dit blog een aantal belangrijke tips die het Ibiza-gevoel naar jouw tuin brengen. Lees snel verder! 

Ga voor een natuurlijke look 

Wanneer je een Ibiza-look tuin wilt creëren is het belangrijk om voor een natuurlijke look te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een bamboe schutting. Zo’n schutting heeft een natuurlijke uitstraling en kan helpen om een ontspannen, zen-achtige sfeer te creëren die wordt geassocieerd met Ibiza. Daarnaast biedt zo’n schutting ook privacy en bescherming tegen de wind. 

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je jouw tuinmeubels en accessoires ook in dezelfde stijl als je schutting kiest. Zo creëer je een geheel en krijgt je tuin een echt vakantiegevoel. 

Modern en witte accenten 

Een echt kenmerk van een tuin met Ibiza stijl is natuurlijk grote meubels. Hierop plaats je vervolgens kussens en overige accessoires in aardse tinten zoals terracotta, kaki of aardegroen. Je hoeft echt geen dure loungeset te kopen, maak juist een bank van pallets en bamboe en leg hier een oud matras op. Versier het matras met plaids en wat sierkussens en je bent helemaal in de Ibiza-stijl! 

De juiste kleuren 

De sleutel tot het creëren van een moderne Ibiza tuin is het minimale kleurenpalet. Gebaseerd op overwegend witte achtergronden en met een eenvoudig palet van natuurlijk hout, fris groen en blauwe luchten is deze look verrassend eenvoudig te creëren. De witte achtergrond biedt namelijk de mogelijkheid om ook te kunnen spelen met kleurrijke details, wat dan weer erg populair is in Ibiza. 

Zonwering 

Maar één van de belangrijkste kenmerken van Ibiza is natuurlijk de felle zon en de mooie zonweringen over heel het strand. Daarom mag zonwering ook niet ontbreken in jouw tuin. Wat je vaak ziet is een overkapping van rieten matten, of een schaduwdoek. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een parasol. Probeer hierbij wel rekening te houden met het feit dat je lichte, neutrale kleuren kiest. 

Planten

Tot slot is een tuin natuurlijk geen tuin zonder planten. Het voordeel van een Ibiza-tuin is dat je planten in de grond kunt zetten, maar ook gewoon in een aantal potten op je favoriete plek. Denk hierbij aan planten zoals cactussen, olijfbomen of andere palmsoorten. Als je geen echte planten wilt, kun je natuurlijk ook denken aan pampas pluimen of bijvoorbeeld kunstplanten. De mogelijkheden zijn onbeperkt!