7.6 C
Nederland
november 29, 2022
V.I.P. Baits
Image default
Wonen

Badkamer renoveren: Hoe doe ik dat?

Steeds meer Nederlanders verbouwen tegenwoordig zelf hun woning. Dat komt mede doordat het scheelt in de portemonnee. Wel lopen ze hierdoor tegen onverwachtse problemen aan. Denk bijvoorbeeld aan een waterleiding die door de voorgangers volledig verkeerd is gelegd. Om die zonder enige opleiding te gaan verbeteren is onmogelijk. Daarom gaan we het in deze blog erover hebben, hoe je het beste de badkamer kunt verbouwen – met een beetje hulp van professionals.

 

Verzamel ideeën

Zorg ervoor dat je eerst alles volledig hebt uitgewerkt, voordat je met een grote sloophamer te werk gaat. Wat voor wastafel, toilet, douche of bad wil je bijvoorbeeld. En moet alles kraak helder wit zijn, of baby blauw? En het gloednieuwe bad, moet je daar volledig gestrekt in kunnen liggen, of mag het iéts kleiner zijn? Welk specifiek badkamer materiaal heb ik nodig? Dat zijn allemaal vragen die je vooraf beantwoord moet hebben.

 

Duidelijke basis

Tijdens het verzamelen van de ideeën ben je er – als het goed is – achter gekomen hoe de badkamer er ongeveer uit moet komen te zien. Nu ga je ervoor zorgend dat het idee ook écht uitgevoerd kan worden. Meet de badkamer op, hierdoor weet je de precieze ruimte waarop je kunt verder bouwen. Koop daarbij alle producten die je in de badkamer wilt hebben. Schrijf hierbij duidelijk de kosten op. Aangezien het belangrijk is om binnen je budget te blijven.

Nu kun je beginnen met het kopen van de spullen. Doe dit voordat je gaat afbreken, aangezien je anders tegen problemen kunt oplopen. Meet hierbij álles nogmaals op. En begin dan pas met het afbreken van de andere spullen. Doe dit niet als Rambo, je hebt onder andere de leidingen namelijk nog nodig.

 

Hulp nodig?

Loop je ergens tegen aan, en weet je niet precies hoe je dat moet oplossen? Zoek dan hulp bij iemand die er verstand van heeft. Op die manier zorg je ervoor dat je geen vertraging oploopt én je zult geen onnodige beschadiging krijgen. Mocht het naderhand blijken een hele simpele aanpassing zijn, wees niet getreurd. Je hebt er weer wat bijgeleerd. Waarop je letterlijk én figuurlijk op kunt door bouwen.

https://badkamermateriaal.nl/