V.I.P. Baits
Image default
Sociaal

3 Redenen om de cyberbeveiliging uit te besteden

Het cyberbeveiligingslandschap steeds elk jaar weer andere vormen aan. Cybercriminaliteit staat immers niet stil en er worden constant nieuwe manieren bedacht om binnen te dringen in digitale systemen en waardevolle gegevens te verkrijgen. Helemaal nu telewerken steeds meer de norm begint te worden en organisaties workflows voor werken op afstand creëren, gaat de weerzinwekkende groei van de digitale voetafdruk gepaard met een enorme toename van bedreigingen. Dit betekent dat er een hoog risico is op cyberbeveiligingsincidenten, die veel ongemak en hoge kosten met zich mee kunnen brengen. Sterker nog, grotere bedreigingen kunnen een bedrijf voor een lange tijd destabiliseren en de huidige economie kan het moeilijk maken om daar bovenop te komen. Dit betekent dat cyberbeveiliging niet kan worden onderschat en er gepaste maatregelen genomen moeten worden om de veiligheid te optimaliseren. Hierbij kun je het denken aan het outsourcen van de cyberbeveiligingsmaatregelen. Dit zijn de voordelen hiervan.

1. Een holistische aanpak van cyberbeveiliging en ICT-platforms

Met de juiste ICT-partner heb je direct toegang tot deskundigen op het gebied van cyberbeveiliging die diepgaande kennis bieden over bedreigingen en beschikken over de beste beschermingsstrategieën in de sector. Zij kunnen een grondige beoordeling van jouw kwetsbaarheden uitvoeren en nemen de verantwoordelijkheid voor de integratie van diverse praktijken zoals netwerkbewaking, integriteit van de beveiliging van endpoints, risicobeperking van de de kwetsbaarheid van toepassingen, beheer van firewalls en configuratiebeheer, etc.

Bovendien kan de juiste ICT-partner ook passende maatregelen nemen voor het ontwikkelen van (interne) bedrijfsplatforms en de bescherming op zich nemen door middel van adaptieve risicomodellering te gebruiken om de opkomst van geavanceerde bedreigingen te voorkomen.

2. Kostenbesparingen

Wie aan cyberveiligheid denkt door middel van een toegewijde ICT-partner, kan erop rekenen dat er kan worden bespaard op uiteenlopende kostenposten. We hebben het hier niet alleen over de kosten die in verband staan met een onverhoopt cyberincident, maar het beschermen van jouw bedrijf door cyberbeveiligingstaken uit te besteden aan experts die gespecialiseerd zijn in verschillende aspecten van cyberbeveiliging, leidt er ook toe dat het huren, opleiden en onderhouden van al deze middelen niet aan de orde is. Het opzetten van een eigen ICT-afdeling is moeilijk en duur, en dankzij het uitbesteden van uiteenlopende ICT-processen kun je gebruik maken van bestaande infrastructuren en de beste kennis en ervaring uit de sector!

3. Jouw team kan zich probleemloos richten op de kernzaken van jouw bedrijf

Door een samenwerking met een ICT-partner aan te gaan, kan jouw bedrijf zich volledig richten op de eigenlijke operaties die de winstgevendheid waarborgen. Terwijl al jouw cybertaken zijn uitbesteed en op maat voor jouw onderneming zijn afgestemd, kun je jouw concurrentievoorsprong vergroten door te concentreren op waar jouw bedrijf het beste in is: betere producten en diensten creëren en de consument tevreden stellen!