0.3 C
Nederland
november 30, 2023
V.I.P. Baits
Image default
Gezondheid

Koudschuim matras kopen? Een verstandige keuze!

Koudschuim matras kopen? Een verstandige keuze!

Wilt u niet meer slecht slapen en bent u op zoek naar een goed matras? Dan is het belangrijk dat u goed onderzoek doet naar het matras dat bij u past. Niet iedere slaper is immers hetzelfde. De een wil liever een hard matras, terwijl de ander liever wat verder wegzakt in zijn/haar matras. In dit artikel meer over het koudschuim matras; wat is een koudschuim matras, wat zijn de voordelen en waarom is een koudschuim matras voor veel mensen geschikt?

Wat is een koudschuim matras?

Nee, een koudschuim matras is niet een koud matras. De naam wordt ontleend aan de manier van produceren, omdat het schuim in koude vormmallen wordt gegoten. Vandaar de naam koudschuim matras. Een andere naam voor dit proces is ook wel ‘cold cure moulding’. Verder wordt koudschuim gemaakt van polyurethaan. Dit materiaal zorgt ervoor dat het matras steviger en veerkrachtiger is dan een traagschuim matras. Ook wanneer je een koudschuim matras al wat langer hebt, zal het matras stevig blijven. Dit in tegenstelling tot een traagschuim matras, die vaak wat verder inzakt.

Waarom een koudschuim matras kopen?

Heb je snel rugpijn of ben je op zoek naar een stevig matras? Dan is een koudschuim matras een goede keuze. Dit matras is veerkrachtig en zorgt daarnaast voor extra comfort. Ook voor slechte slapers is een koudschuim matras daarom ideaal. Verder neemt een koudschuim matras makkelijk vocht op en ventileert het matras uitstekend.

Dit betekent dat een koudschuim matras in de zomer lekker ‘koud’ blijft, ondanks dat de naam hier niet aan ontleend wordt. Ook voor mensen die veel zweten in hun slaap, is het dus verstandig om te kiezen voor een matras van koudschuim. Verder is het goed om te weten dat een matras van schuim, bijvoorbeeld traagschuim of koudschuim, vaak langer mee gaat dan een pocketvering matras.

Koop jouw koudschuim matras vandaag nog!

Ben jij geïnteresseerd in een koudschuim matras? Kom dan proefliggen in de MatrasFactory showroom in Heerenveen. Bij Matrasfactory verkopen ze zeer hoge kwaliteit matrassen, die aansluiten op de behoeften en wensen van de klant. De showroom is maandag tot en met zaterdag geopend. Zit er toch geen matras bij voor u, bijvoorbeeld vanwege specifieke wensen? Dan kunnen de experts ook een matras voor u op maat maken. Bij MatrasFactory slaagt u altijd.