V.I.P. Baits
Image default
Gezondheid

Dit moet je weten over een liposuctie behandeling

In letterlijke zin omvat liposuctie het wegzuigen van vet en staat vooral bekend om de bekendste manier om af te komen ervan. Je kunt hierbij denken aan verschillende plekken op het lichaam zoals de buik, benen, billen of heupen. Voor mannen of vrouwen, die ondanks het sporten en diëten niet kunnen afrekenen met ongewenste vetophoping, is liposuctie zeker aan te raden. 

Liposuctie of liposculptuur

De termen liposuctie en liposculptuur betekenen in wezen beiden hetzelfde. Enige verschil tussen de twee is dat Liposculptuur het onderscheid aangeeft tussen de werkwijze van toen en nu. Vroeger werden er namelijk andere methoden gebruikt om een liposuctie behandeling uit te voeren. Zo werd er veelvuldig gebruik gemaakt van dikke zuigbuizen. Het gevolg was hevige bloedverlies en beschadigde weefsels. Omdat liposuctie veelal in verband gebracht wordt met deze werkwijze, heeft men een andere naam bedacht. Liposculptuur is de term die nu de subtielere en veiligere aanpak weergeeft. 

Een liposculptuur behandeling

 

Bij verschillende klinieken kun je terecht voor een liposculptuur behandeling. Het is enorm belangrijk om eerst een intake gesprek te hebben met de artsen. In zo intake gesprek krijg je namelijk de kans om precies en gedetailleerd aan te geven wat je graag wil hebben. Omdat dit stukje enorm belangrijk is, bieden de meeste klinieken gratis consult aan klanten aan betreffende liposculptuur. Klanten maken hiervan gebruik om vragen te stellen over de werking, maar ook over de liposuctie prijzen. Op die manier kun jezelf nagaan in hoeverre een liposuctie behandeling binnen handbereik is.  Het ondergaan van zo een behandeling moet per slot van rekening een bewuste en doordachte keuze zijn. Dit kun je alleen doen als je goed geïnformeerd ben over de werking van liposculptuur. 

Waarop moet je je voorbereiden?

Wie op het punt staat om een liposuctie behandeling te ondergaan moet zich mentaal wel op voorbereiden. Zo worden er kleine sneetjes in je lichaam gemaakt op de plekken waar de liposuctiebehandeling wordt uitgevoerd. Deze sneetjes zijn na de behandeling niet meer te zien. In de meeste gevallen worden patiënten plaatselijk verdoofd om de behandeling te kunnen uitvoeren. In gevallen waarbij het om grotere oppervlakten gaat, kan er gekozen worden voor een algemene narcose.