V.I.P. Baits
Image default
Gezondheid

Hoe om te gaan met paniekaanvallen?

Niemand wil paniekaanvallen ervaren en dus kan de persoon situaties gaan vermijden die paniekaanvallen kunnen veroorzaken, zoals drukke plaatsen, openbare plaatsen, open ruimtes, afgesloten plaatsen of plaatsen ver van huis.

Houd er rekening mee dat de fysieke symptomen van een paniekaanval niet resulteren in een hartaanval of lichamelijk letsel veroorzaken. Als je alles wilt weten over hoe paniekaanvallen te stoppen? Lees dan dit artikel.

Hoe lang duren paniekaanvallen?

Paniekaanvallen duren meestal 5-20 minuten, maar kunnen tot een uur duren, hoewel dit kan zijn omdat de eerste paniekaanval een andere heeft veroorzaakt.

Het is belangrijk om te onthouden dat de symptomen van een paniekaanval zullen verdwijnen en dat je in orde zult zijn. Paniekaanvallen kunnen vaak het gevoel hebben dat er geen einde aan komt, maar dat komt wel.

Hoe om te gaan met paniekaanvallen?

Nick de Waard geeft ons twee belangrijke enkele tips:

Blijf waar je bent
Als het mogelijk is, moet u tijdens een paniekaanval blijven waar u bent. Aangezien de aanval tot een uur kan duren, moet u mogelijk stoppen en parkeren op een veilige plaats tijdens het rijden. Pauzeer dan even, observeer je gedachten en zeg tegen jezelf dat je geest reageert op deze gedachten en angsten. Deze gevoelens zijn normaal – het is gewoon het alarmsysteem van het lichaam dat zijn werk doet als het niet nodig is.

Het is belangrijk om de situatie te doorzien. Blijf bij de paniek; het zal slagen.

Leer je ademhaling te beheersen
Mensen hyperventileren vaak tijdens een paniekaanval. Dit betekent dat u dieper ademhaalt dan normaal, waardoor u kortademig wordt, wat duizeligheid, desoriëntatie en pijn op de borst veroorzaakt.

Door te leren uw ademhaling te vertragen, kunt u de ongemakkelijke lichamelijke symptomen helpen voorkomen en de paniekcyclus stoppen.

Probeer een langzamer en stabieler ademhalingsritme te krijgen door drie seconden in te ademen, je adem twee seconden in te houden en dan drie seconden uit te ademen. Zorg er tijdens het ademen voor dat uw maag uitzet bij elke ademhaling, omdat dit helpt om ervoor te zorgen dat de ademhaling niet oppervlakkig is, wat het probleem kan vergroten.

https://nickdewaard.nl/paniekaanvallen-stoppen/