V.I.P. Baits
Image default
Games

Wat is een arbeidsconflict?

Heb je wel eens meegemaakt dat je baas een ruzietje krijgt met een collega? Dit is voor de hele afdeling niet prettig. Het verpest de sfeer en bovendien is de ruzie het ergste nog niet eens. Het is namelijk zo dat de werknemer ontslagen wordt om het zakelijk conflict ‘op te lossen’. Een conflict of ruzie is extra vervelend als het op het werk gebeurd. Dit heeft met een aantal zaken te maken. Ten eerste houdt het veel mensen van het werk af. Niet alleen de werknemers die direct in het conflict betrokken zijn, maar ook collega’s die zich er mee gaan bemoeien en de collega’s die een ‘kijkje’ komen nemen. Natuurlijk mag er geen tijd verspilt worden aan iets onzinnigs als een conflict aangezien elk bedrijf weet: tijd is geld.

 

Los het netjes op

Probeer de sfeer op het werk altijd gezellig en formeel te houden. Niemand zit te wachten op een ontslag. Helaas is dit in de ogen van de werkgever vaak de oplossing. Althans, dat denken ze. Toch hoeft dit niet het einde van het dienstverband te zijn en brengt bovendien een hoop gedoe met zich mee. Wordt er iemand ontslagen op basis van een ruzie of conflict, dan komt het vaak tot een rechtszaak. Er moet tenslotte bepaald worden of het ontslag terecht is. Bij een ontslag hoort ook een vergoeding. Hoe hoog deze vergoeding precies moet zijn, dat wordt door de rechter bepaald. Zoals je merkt schieten beide partijen hier niets mee op. De werkgever moet op zoek naar nieuw personeel, terwijl de werknemer een nieuwe baan moet vinden.

 

Professioneel advies

Zoek de juiste oplossing voor een arbeidsconflict. Kom je er niet uit, schakel dan hulp in. Hier kan een arbeidsmediator jullie bij helpen. Zoek op internet naar een goede mediator. Het liefst let je bij het maken van je keuze op professionaliteit, ervaring in het vak en recensies van eerdere klanten. Voorkom onnodige problemen door met de best mogelijke partij in zee te gaan. Je wilt uiteraard dat het zakelijk conflict zo snel en goed mogelijk word opgelost.