V.I.P. Baits
Image default
Games

Waarom afvallen vaak niet lukt

Veel mensen met overgewicht willen wel graag wat afvallen. Toch heeft in Nederland meer dan helft van de Nederlanders overgewicht. Dat is schrikbarend eigenlijk, zeker als je beseft dat dit niet altijd zo is geweest. Wat maakt het dan dat we nu blijkbaar het moeilijker vinden?

Omstandigheden

Veel mensen vinden omstandigheden eigenlijk een slap excuus. Toch mag je ook wel wat milder naar jezelf zijn of naar anderen die kampen met overgewicht. Het is namelijk zo dat die veranderende omstandigheden wel degelijk samengaan met overgewicht.

De omstandigheden vergeleken met vroeger zijn inderdaad anders:

  • Meer beeldschermen.
  • Voor bijna iedereen is er een auto beschikbaar of een andere mogelijkheid om maar niet actief te lopen of fietsen om ergens naartoe te gaan. De e-bike is bijvoorbeeld fijn, zeker als je niet meer zoveel energie als vroeger hebt, maar over het algemeen is dit ook niet erg actief.
  • Fastfood binnen handbereik. Veel cafetaria’s om de hoek en online bestellen is natuurlijk erg gemakkelijk.

Het betekent dus dat de omstandigheden het wel moeilijker maken om geen overgewicht te krijgen.

Het plan

En, nu komt het. Terwijl de omstandigheden dus veranderd zijn, zijn de methoden waarmee iemand gaat afvallen niet veranderd. Het ”gewoon wat minder eten en meer sporten’ werkt niet meer zo makkelijk. Het is niet onmogelijk om af te vallen en ook blijvend af te vallen, alleen je moet het anders aanpakken waarschijnlijk. Je hebt een plan nodig. Een plan om de verleidingen van de tijd te weerstaan en daarnaast heb je een goede motivatie nodig.

Vaud

Je kunt ervoor kiezen om een leefstijlcoach in de arm te nemen. Je zou ook kunnen kijken of bepaalde supplementen van vaud je net dat extra zetje hulp kunnen bieden. Supplementen van vaud zijn mogelijk namelijk een interessante toevoeging. Wellicht heb je supplementen van vaud niet altijd nodig, maar kunnen ze wel helpen voor een goede start. Daarnaast zou het kunnen bijdragen dat je zelf gaat bedenken hoe je gezonder eten makkelijker maakt. Denk hierbij aan simpele dingen zoals altijd gezond eten in huis hebben en geen snoeppot op tafel zetten.

https://www.vaud.nl/