V.I.P. Baits
Image default
Games

De meest voorkomende schimmelinfecties

Het kan iedereen overkomen, een schimmelinfectie. Ze kunnen op verschillende delen van het lichaam voorkomen. Van voetschimmel tot spruw in de mond van een baby.

Er zijn tal van verschillende schimmels, sommige zijn eetbaar zoals die van bepaalde soorten paddenstoelen, andere kunnen levensbedreigende situaties aanstichten. Ook zijn er verschillende soorten schimmels die schimmelinfecties kunnen veroorzaken. Dit komt doordat er in sommige gevallen schimmels op je lichaam voorkomen die er normaal niet zijn, deze kunnen zich koloniseren en een infectie veroorzaken. Het kan ook voorkomen dat schimmels die normaal wel al op of in je lichaam aanwezig zijn ongecontroleerd vermenigvuldigd en op die manier een infectie veroorzaakt.

In deze blog gaan we het hebben over drie van de meest voorkomende schimmelinfecties.

Kalknagels

Een kalknagel is een veel voorkomende schimmel in de nagel. De eerste symptomen zullen uitzien als een witte of geel bruine vlek onder de punt van een nagel. Naarmate de infectie dieper gaat, kan de nagel verkleuren, dikker worden en aan de rand afbrokkelen. Deze schimmel kan meerdere nagels aantasten. Bij een milde infectie kun je baat hebben bij wartner kalknagel behandeling. Als wartner kalknagel behandeling niet werkt dan is het raadzaam je huisarts om advies te vragen.

Schimmelinfecties aan het kruis

Een schimmelinfectie aan het kruis is irriterend, zorgt voor afscheiding en intense jeuk in het kruis. Deze infectie wordt ook wel candidiasis genoemd en is veel voorkomend. Drie op de vier vrouwen zullen er op een bepaald moment in hun leven last van krijgen, de meeste vrouwen wel vaker.

Medicijnen kunnen deze schimmelinfectie behandelen, heb je hier regelmatig last van? Bezoek dan de huisarts!

Hoofdschimmel

Hoofdschimmel wordt veroorzaakt door een candidiasis schimmel, net zoals bij een schimmelinfectie aan het kruis. Een hoofdschimmel veroorzaakt echter een jeukende uitslag op de hoofdhuid. De uitslag kan paars of rood zijn en in verschillende vormen verschijnen. Er kunnen barsten ontstaan in de uitslag en deze kunnen korsten vormen. Deze korstvorming kan ervoor zorgen dat er plaatselijk haren uitvallen.

https://kalknagelbehandelen.nl/wartner-kalknagel/