V.I.P. Baits
Image default
Games

Top 5 populairste tuinstijlen van 2023

De tijd van het jaar dat iedereen zijn tuintje in orde maakt, is weer aangebroken. De een heeft er meer werk aan als de ander. Sommige mensen hebben nog helemaal geen tuin, of zijn van plan om hun tuin volledig te renoveren. Dit kun je zelf doen of met behulp van een hovenier. Dit artikel helpt je bij het vinden van inspiratie voor jouw tuin. Je leest over de vijf populairste tuinstijlen van 2023.

 

Top 5 tuinstijlen

  1. De klassieke tuin. Een klassieke tuin kenmerkt zich aan de symmetrische indeling dat vaak een middelpunt heeft.  Verder heeft de klassieke tuin een romantische uitstraling, mede dankzij de verschillende snoeivormen en rustige betegeling.
  2. De moderne tuin. De moderne tuin bevat alles wat we in een tuin nodig hebben op een strakke en stijlvolle manier. Denk hierbij aan een overkapping, tuinverlichting, moderne betegeling, vlonders, een terras en kleine stukken gras. Ook moderne tuinaccessoires zijn veelvoorkomend in moderne tuinen. Denk hierbij aan een zwembad, jacuzzi of tuinkamer.
  3. De lounge tuin. In de lounge tuin staat de zitplaats centraal. Hierbij dient de lounge plek een mooi uitzicht te bieden op een groot stuk gazon. Vaak bestaat de zitplaats in een loungetuin uit veel comfortabele meubels en accessoires zoals een grote lounge set, een hangmat, een paar zitzakken en veel kussens.
  4. De landelijke tuin. Een landelijke tuin kenmerkt zicht aan een tijdloos design door grote vlakken en strakke lijnen waar veel doorkijkjes en wateraspecten niet mogen ontbreken. Bij deze tuinstijl is er genoeg ruimte voor kinderen, dieren, je eigen moestuin en nog veel meer.
  5. De natuurlijke tuin. In een natuurlijke tuin laat je de natuur zijn werk doen, maar houd je de opmaak en uitstraling van de tuin evengoed gecontroleerd en netjes. Een natuurtuin lokt vaak veel dieren zoals vogels en vlinders. In deze tuinstijl zijn planten en stuiken veelvoorkomend.
https://www.grasengroen.nl/hovenier/