V.I.P. Baits
Image default
Games

4 Leuke tuin ideeën

De tuin kan een heerlijke plek zijn om te ontspannen, plezier te maken en te genieten van de buitenlucht. Maar soms kan het moeilijk zijn om te beslissen hoe je je tuin wilt inrichten. Daarom hebben we vijf unieke en leuke tuinideeën samengesteld om je te inspireren en te helpen bij het creëren van de tuin van je dromen.

 

Maak je uitzicht groen met kant-en-klaar hagen

Een kant-en-klare hagen zijn een snelle en efficiënte manier om je tuin te transformeren. Het biedt onmiddellijk privacy, dempt het geluid en creëert een natuurlijke, groene omgeving.

Voor een optimale groei is het belangrijk om de grond goed voor te bereiden door deze te bemesten en eventuele onkruiden te verwijderen voordat de haag wordt geplant. Ook is het belangrijk om de haag regelmatig water te geven, vooral in de eerste paar weken na het planten.

Tenslotte, om je haag gezond te houden en in vorm te krijgen, moet je deze minstens één keer per jaar snoeien.

 

Een lounge plek om na het werk te ontspannen

Na een lange dag werken is er niets beters dan ontspannen in je eigen tuin. Creëer een gezellige loungeplek met comfortabele tuinmeubelen zoals een zachte bank of een hangmat. Kies voor weerbestendige materialen zodat je meubels het hele jaar door buiten kunnen blijven.

Om sfeer te creëren kun je lantaarns, sfeerverlichting of een vuurkorf toevoegen.

Vergeet niet om een plekje in de schaduw te creëren voor de warmste zomerdagen, bijvoorbeeld met een parasol of een pergola.

 

Een speelparadijs voor de kinderen

Als je kinderen hebt, waarom dan niet een deel van de tuin omtoveren tot een speelparadijs? Je kunt een schommel, een glijbaan of een zandbak toevoegen voor de kleinere kinderen. Voor de oudere kinderen kan een trampoline of een klimrek een geweldige toevoeging zijn. Denk ook aan een speelhuisje of zelfs een boomhut voor urenlang speelplezier.

Zorg er echter altijd voor dat de speelruimte veilig is: zorg voor voldoende valdemping en plaats speeltoestellen uit de buurt van harde oppervlakken of gevaarlijke planten.

 

Een voedseltuin

Een eigen voedseltuin kan een bijzondere voldoening gevende manier zijn om je tuin te gebruiken. Het is niet alleen leuk om te doen, maar je krijgt ook nog eens verse groenten en kruiden rechtstreeks vanuit je eigen tuin.

Begin klein met gemakkelijk te kweken groenten zoals sla, tomaten en courgettes, en voeg dan geleidelijk meer variëteiten toe. Zorg voor een zonnige plek in je tuin en een rijke, goed gedraineerde grond.

https://www.grasengroenwinkel.nl/haagplanten/kant-klaar-hagen/