V.I.P. Baits
Image default
Games

Hoe zet je KPI’s in voor je bedrijf?

KPI’s is een term die de laatste jaren erg populair is geworden in de zakenwereld. KPI betekent Key Performance Indicator. KPI is een meetbare waarde die je kunnen laten zien of jouw bedrijf alle doelen behaald die jullie hebben gesteld. Het is dus zo dat wanneer je KPI’s wilt gebruiken, je sowieso eerst voor jezelf moet bepalen wat nou precies de doelen zijn van jouw bedrijf of van jouw organisatie.

Kiezen

Het bepalen van de geschikte KPI ligt ook aan de branche waar jouw bedrijf of jouw organisatie zich in bevindt. In de meeste grote bedrijven hebben alle afdelingen andere KPI-typen die zich juist focussen op het behalen van de specifieke doelen van die afdeling. Wanneer je dus de belangrijkste statistieken hebt gekozen die het beste bij jouw afdeling passen, kun je deze het beste bijhouden in een rapportagetool. Hier heb je verschillende aanbieders van en hier kun je het beste even een google search naar doen om er voor te zorgen dat jij een rapportagetool uitkiest die het beste bij jou past. Een rapportagetool is makkelijk in gebruik en is iets waar je zelf weinig mee hoeft te rekenen, dat doet de tool namelijk zelf al voor je.

Typen

Je hebt verschillende soorten types voor KPI. Een van de meest populaire zijn de kwantitatieve indicatoren. Deze zijn namelijk het makkelijkste en deze KPI meet alleen aan de hand van een getal. Hierdoor krijg je snel en gemakkelijk overzicht, alleen is het natuurlijk niet specifiek. Als je juist opzoek bent naar iets specifieks, dan moet je naar een KPI kijken die focust op kwalitatieve indicatoren. Deze focussen op een bepaald proces in jouw bedrijf en wordt dus niet gebaseerd op slechts getallen. Zo krijg je natuurlijk wel een meer overzichtelijk beeld, maar het kost ook meteen een stuk meer werk.

Onderzoek

Onderzoek laat ook zien dat bedrijven die KPI’s inzetten vaak veel meer succes boeken als bedrijven die dit nog niet doen. Een reden hiervoor is dat bedrijven die deze methode gebruiken wel veel meer overzicht hebben op het behalen van hun doelen in tegenstelling tot bedrijven die hier geen tijd in willen steken.

https://mind-setters.com/kpi-betekenis/