V.I.P. Baits
Image default
Games

Een inbouwkraan of een opbouwkraan?

Het is een onmisbaar onderdeel in je huis. In de keuken en de badkamer is een kraan altijd noodzakelijk. Je hebt veel verschillende soorten kranen maar welke ga je kiezen? Maar nog belangrijker, waar moet je op letten bij het uitzoeken van een kraan? Uiteindelijk doen ze allemaal hetzelfde, er stroomt water uit, toch zijn er verschillen tussen. Hieronder het verschil tussen een inbouwkraan of een opbouwkraan.

Inbouwkraan

De meeste mensen wat een nieuwe badkamer bouwen kiezen voor inbouw kranen. Omdat de kraan in de muur gebouwd wordt, geeft dit de badkamer een luxere en stijlvollere look. Een inbouwkraan geeft de badkamer ook een meer ruimtelijk karakter. Alleen de uitloop van de kraan is zichtbaar uit de muur. Als er onderhoud gepleegd zou moeten worden, kan dit wel wat lastiger zijn. Bij een inbouwkraan zijn de leidingen weggewerkt, dit oogt veel strakker en chiquer. Houdt er wel rekening mee dat er meer inbouwruimte nodig is omdat de leidingen in de muur verwerkt worden. Als de muur van je badkamer daar niet geschikt voor is, kan een voorzetwand een oplossing zijn.

Opbouwkraan

Een opbouwkraan is goedkoper in aanschaf en vaak minder werk aan, daarom is de opbouwkraan populairder. De montage van een opbouwkraan is meestal eenvoudig omdat er geen hak en breek werk nodig is. Onderhoud is makkelijk te verhelpen. Je hebt veel verschillende variaties in opbouw kranen zoals design kraan met hoge uitloop. Als de uitloop van de kraan hoger zit kun je makkelijker je haren of je handen eronder wassen. In de keuken kan een hoge uitloop fijn zijn om groenten in schoon te maken. In het toilet is het weer fijn om een kraan met een lage uitloop te hebben. Een nadeel van een opbouwkraan is dat de leidingen zichtbaar zijn en er minder ruimte in de wasbak of de douche is. Het is ook wat lastiger schoonmaken als bij een inbouwkraan.

https://sanitairkamer.nl/kranen/