V.I.P. Baits
Image default
Games

De meest voorkomende knieblessure

Knieblessures zijn vaak het gevolg van onbedoelde wendingen en buigingen in de knie, of ander gedrag dat de knie extra belast, zoals vallen of andere ongelukken. Hier zullen we kijken naar enkele van de meest voorkomende knieblessures, hoe ze worden veroorzaakt en behandelingsopties. Deze Fysiotherpeut uit Enschede kan dit beamen.

 

1. Gescheurde meniscus

De knie heeft twee menisci en een stuk kraakbeen dat fungeert als kussen tussen het scheenbeen en het dijbeen. Extreme kniedraaiingen kunnen ervoor zorgen dat een of beide scheuren. Meniscusscheuren kunnen, net als de kruisbandblessure, knallen, zwelling, stijfheid en pijn veroorzaken. Bovendien kan het de rotatie en extensie van de knie belemmeren, of de knie kan vast komen te zitten.

 

2. ACL (voorste kruisband) schade

Deze veel voorkomende knieblessure treedt op wanneer de ACL verstuikt of gescheurd is. Dit gebeurt meestal bij het sporten met plotselinge starts, stops en veranderingen in beweging. Als u door de ACL bent beschadigd, kunt u ploppende geluiden horen of horen. Voor meer informatie over de ACL blessure kan je contact opnemen met Huigen en Pruntel – Fysio Enschede Het kan ook snel zwelling, instabiliteit en hevige pijn veroorzaken.

 

3. Patella tendinitis

De patellapees hecht de quadriceps (femur) aan het scheenbeen en activiteiten zoals hardlopen, skiën, fietsen en springen kunnen ervoor zorgen dat het scheenbeen ontstoken en ontstoken raakt. Dit type tendinitis, ook bekend als de springknie, veroorzaakt pijn in het bovenste deel van de knie en kan verergeren door langdurig te springen, landen, rennen of zitten. Een verwante blessure die de runner’s knee wordt genoemd, kan ook het gebied van de knie beïnvloeden.

 

4. Breuk

Als u uw knie breekt, kan uw patella breken. De uiteinden van het dijbeen en het scheenbeen kunnen echter ook beschadigd raken. Kniefracturen zijn meestal het gevolg van ernstig trauma, zoals een val of een auto-ongeluk. Als u denkt dat u uw knie hebt gebroken, let dan op zwelling, onbeweeglijkheid en hevige pijn.

 

5. Bursitis

Uw knieën bevatten kleine vochtzakjes, slijmbeurzen genaamd, die fungeren als een kussen aan de buitenkant van uw kniegewricht. Hun taak is om de pezen en ligamenten soepel te laten bewegen, maar ze kunnen gevuld raken met bloed na letsel of overbelasting, en in zeldzame gevallen zelfs geïnfecteerd raken. Bij slijmbeursontsteking zult u waarschijnlijk een plaatselijke zwelling, roodheid, gevoeligheid en warmte ervaren, die erger kan worden wanneer u knielt.