V.I.P. Baits
Image default
Games

Alles wat je moet weten over autovignetten en milieustickers

Voertuigvignetten en milieustickervereisten variëren naargelang van waar u in Europa van plan bent te reizen. In sommige landen, zoals Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Zwitserland, moet u voor uw vertrek een voertuigvignet kopen. Als u buiten Duitsland wilt rijden, moet u er daar een kopen. En als u buiten deze landen rijdt, moet u nog steeds in elke bestemming een vignet kopen.

Het goede nieuws is dat in het grootste deel van de wereld geen vignet nodig is. Maar als u besluit ergens anders heen te gaan, is het belangrijk dat u weet wat u moet doen. Hier is alles wat je moet weten over het kopen van een vignet en hoe je je kunt voorbereiden op het rijden in Europa.

Milieusticker Duitsland 2022

Milieustickers in duitsland zijn verplicht  als u in een stedelijk gebied wilt rijden. Ze maken deel uit van de Duitse wegenverkeerswet en moeten op de voorruit van elke in Duitsland geregistreerde auto worden geplakt.

De stickers zijn er in drie categorieën, afhankelijk van het type voertuig. Zo zijn er stickers voor auto’s, bestelwagens, bussen, vrachtwagens, motorfietsen, bromfietsen, motorfietsen, aanhangwagens en fietsen.

U kunt ze online of in een benzinestation kopen.

Milieusticker Frankrijk 2022

Frankrijk is van plan om tegen 2022 permanente milieuzones in te voeren in het hele land. Minister van Milieu Nicolas Hulot kondigde het plan vrijdag aan en zei dat het de bedoeling is om het milieu zichtbaarder en toegankelijker te maken voor het publiek. Hij voegde eraan toe dat de regering van plan is om tijdelijke milieuzones te ontwikkelen tijdens grote evenementen zoals muziekfestivals en sportwedstrijden.

De minister zei dat hij meer groene ruimten en parken wil zien in het hele land. Om dit doel te bereiken, stelde hij voor permanente milieuzones te creëren waar mensen van de natuur kunnen genieten zonder zich zorgen te hoeven maken over vervuiling. Deze zones zouden tuinen, bossen, meren, rivieren en bergen moeten omvatten.

Hij vermeldde ook dat sommige steden reeds over dergelijke zones beschikken, waaronder Parijs, Lyon, Marseille en Nice. Hij specificeerde echter niet of deze zones verplicht of vrijwillig zullen zijn.

Milieustickers zijn verkrijgbaar in alle regio’s van Frankrijk. Ze zijn bedoeld om mensen te helpen milieuvriendelijke producten te herkennen. Zo zijn er stickers te vinden voor elektrische voertuigen, zonnepanelen, windturbines, waterzuiveringsinstallaties, afvalverwerkingsinstallaties, enz.

Oostenrijk Vignet 2022

Alle Oostenrijkse snelwegen vereisen een tolvignet (tolsticker) voor motorvoertuigen tot 3.500 kilogram. Je hebt geen vignet nodig in het Sondermauturmchen. Daar moet echter tol betaald worden. Als u al een aanhangwagen bezit, hoeft u er geen apart vignet voor te kopen.

Het vignet moet linksonder of linksboven op de voorruit worden geplakt wanneer men door de voorruit kijkt.

Een vignet kost €87,35 per jaar. Een autovignet dat twee maanden geldig is, kost €28,25. U kunt ook een verlengde geldigheidsduur van 10 dagen kopen voor €11,65. (tarieven op 01-01 2015)

Je kunt ook nog meer lezen als je op zoek bent naar een milieusticker oostenrijk.