V.I.P. Baits
Image default
Games

4 Pro Tips voor het starten van jouw Coaching Business

De waarheid is dat mensen life coaches inhuren om hen te helpen moeilijkheden te overwinnen en hun doelen te bereiken. Er zijn uiteenlopende soorten life coaching – van executive coaching tot relatiecoaching – maar wat de situatie ook is, er zijn een paar terugkerende thema’s en één sleutelconcept dat ze allemaal onderbouwt. Laten we enkele belangrijke punten met je doornemen.

1. Eerst levenservaring opdoen

Het is slim om wat levenservaring op te doen voordat je begint met life coaching. Dit is van vitaal belang om het perspectief van jouw cliënt te begrijpen. Dat betekent niet dat je hele gekke dingen hoeft te doen, maar je moet wel leven en ervaringen opdoen waar je leert omgaan met diverse emoties en gevoelens: met een partner, met een gebroken hart, met een carrière, of met kinderen.

 

Hoe meer je in staat bent om met je levenservaring en perspectief een behulpzame uitkomst te bieden, hoe beter. Life coaches zijn er op afgestemd om mensen te leren hoe ze kunnen krijgen wat ze nu willen, en om dat te doen moet je eerst begrijpen hoe jij kunt krijgen wat je wilt!

2. Kwalificaties en werkervaring verwerven

Je kunt een geweldige life coach worden als je naast een flinke dosis levenservaring ook wordt ondersteund door uitstekende beroepskwalificaties om je verder op weg te helpen. Er zijn diverse opleidingen om specifieke coachingsvaardigheden tot je te nemen. Leer meer op Coachopleiding Rotterdam en ga bij jou in de buurt direct praktijkgericht aan de slag met het coachingsvak!

3. Bouw een portfolio op

Volg je hart en zoek dan een (vrijwilligers-)baan als coach om je portfolio op te bouwen. Het kan een leerondersteuner op school zijn of een coach van een plaatselijk voetbalteam. Coachingsactiviteiten kunnen vele vormen aannemen, dus probeer na te gaan wat jou het meeste interesseert om te doen.

4. Hoe krijg je je eerste klant?

Als je je levenservaringen achter de rug hebt en je ben goed bent in wat je doet, zul je waarschijnlijk nog steeds voor een aantal uitdagingen komen te staan op het moment dat het erop aankomt je eerste klant te krijgen, helemaal als je nog geen lange lijst van succesverhalen hebt.  Zelfs als je zeker bent van jouw capaciteiten, kan het ingewikkeld zijn om dit aan potentiële cliënten te bewijzen.

 

Dus hoe sluit je de deal met je eerste klant? Misschien wel de beste manier om je eerste coachingsklanten te krijgen is een paar vrienden te vertellen wat je gaat doen en of ze het leuk lijken om een sessie te willen volgen. Dit zal ervoor zorgen dat je jouw vaardigheden in de praktijk kan brengen, ervaring kan opdoen, en uiteindelijk meer bekendheid als coach genereert!

 

Wil je meer weten over het coachingsvak en de mogelijkheden? Ga snel langs bij TC Academy voor een relevante coaching opleiding Rotterdam in jouw omgeving.

Related posts

Hoe kan jij jouw bedrijf sterker in de online markt neerzetten?

5 antwoorden voor woondilemma’s

3 musthaves in je huis!

Zoek jij een baan als orderpicker? Drie tips

Hoe geslachtsgemeenschap overdraagbare aandoeningen (soa’s) te vermijden

Wat doe je zelf als ondernemer?