De visitekaartjes zoals we deze nu nog kennen, zijn eigenlijk niet meer van deze tijd. In de huidige tijd, waarin we alles digitaal doen, is een papieren visitekaartje eerder vervelend, dan dat het je wat brengt. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat wanneer je op een beurs loopt en je verschillende kaartjes krijgt, je niet zo snel even gaat zitten om vervolgens alle namen, telefoonnummers en e-mailadressen in je telefoon te zetten. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om dit anders aan te vliegen. Vooral wanneer je meer succes wilt hebben, is het belangrijk dit op de juiste manier te doen. Zo bieden digitale visitekaartjes je deze mogelijkheid. Het grote voordeel van deze kaartjes, is dat je gegevens direct op de telefoon van de ander staan en je zo direct met elkaar in contact kunt komen. Maar hoe werkt dit in de praktijk en wat zijn de voordelen?
Hoe werkt een digitaal visitekaartje?Wanneer je de keuze maakt om van een normaal over te stappen naar digitale visitekaartjes, dan is het wel zo handig dat je weet hoe ze werken. Deze visitekaartjes werken in principe vrij eenvoudig. Zo zit er in het kaartje een NFC chip. Deze chip wordt verwerkt in het kaartje en kan zonder batterij of andere bron van stroom zorgen voor de overdracht van bepaalde gegevens. Dit doe je door het visitekaartje met je telefoon te scannen, zodat je direct de gegevens krijgt geprojecteerd die op de NFC chip zijn verwerkt. Nu vraag je jezelf misschien af, wat is nfc? NFC is in principe niets meer dan een hele kleine chip waarop je een beperkte hoeveelheid informatie kunt verwerken. In het geval van een visitekaartje zal dit gaat om de NAW gegevens en je telefoonnummer en mailadres.
De voordelenKies je voor het gebruik van digitale visitekaartjes, dan hoef je nooit meer na te denken of je er nog wel voldoende hebt. Je geeft het visitekaartje namelijk in de meeste gevallen niet daadwerkelijk af, maar je laat hem alleen scannen. Dit heeft als voordeel dat het een stuk duurzamer is, maar het zorgt er ook voor dat je veel sneller met elkaar in contact komt. Bij een fysieke visitekaartje loop je natuurlijk het risico dat iemand deze kwijt raakt of dat iemand verzuimt je gegevens op te slaan omdat het simpelweg teveel tijd kost.
|