6.8 C
Nederland
februari 1, 2023
V.I.P. Baits
Image default
Zakelijk

De complete gids voor het kiezen van een broker

Om winstgevend te zijn met beleggen is het belangrijk dat je een broker vindt die past bij je beleggingsdoelen. Vooral voor nieuwe beleggers kan het selecteren van een broker die bij jouw behoeften past, het verschil betekenen tussen een nieuwe inkomstenstroom of een frustrerende teleurstelling.

Hoewel er niet een specifieke manier is om beleggingsrendementen te garanderen, is er een manier om jezelf voor te bereiden op succes door de online broker te selecteren die het beste bij jouw behoeften past.

In deze gids zullen we alles opsplitsen waarnaar je moet kijken bij het vinden van de ideale broker. Op het internet kun je ook verschillende lijsten van de beste broker vinden, zelf heb ik ook zo’n lijst gebruikt om de beste broker te kunnen vinden, deze lijst kun je hier vinden.

Ken je behoeften

Voordat je op broker advertenties begint te klikken, moet je even de tijd nemen om je te verdiepen in wat voor jou het belangrijkst is op een handelsplatform. Het antwoord zal enigszins verschillen, afhankelijk van jouw beleggingsdoelen en waar je je in de leercurve van beleggen bevindt.

Als je net begint, kun je prioriteit geven aan functies zoals educatief materiaal, uitgebreide woordenlijsten, gemakkelijke toegang tot ondersteunend personeel en de mogelijkheid om oefentransacties te plaatsen voordat je met echt geld begint te spelen.

Als je al wat beleggingservaring hebt, maar serieus wilt worden, wil je misschien meer opleiding op hoog niveau, geschreven door professionele investeerders en analisten, evenals een goede selectie van fundamentele en technische gegevens.

Een echt ervaren belegger, misschien iemand die al honderden transacties heeft gedaan maar op zoek is naar een nieuwe broker, zal waarschijnlijk geavanceerde analysemogelijkheden, voorwaardelijke orderopties en de mogelijkheid om derivaten, beleggingsfondsen, grondstoffen en vastrentende effecten te verhandelen, evenals aandelen.

Wees eerlijk tegen jezelf over waar je je dit moment bevindt in je investeringsreis en waar je naartoe wilt. Wil je een pensioenfonds oprichten en je richten op passieve investeringen die belastingvrije inkomsten genereren? Wil je daytraden proberen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Houd je van het idee om je eigen portfolio aan te passen en aan te passen, of ben je bereid een professional te betalen om ervoor te zorgen dat het goed wordt gedaan?

Afhankelijk van het pad dat je wilt volgen, kunnen er onderweg nog veel meer vragen zijn die je moet beantwoorden terwijl je ervaring opdoet en je doelen verfijnt. Voor nje begin je echter met deze vier cruciale overwegingen om je te helpen bepalen welke van de makelaarsfuncties die we hieronder bespreken het belangrijkst voor je zijn. Om die analytische sappen te laten stromen, hebben we verschillende voorbeeldvragen opgenomen onder elk breder onderwerp:

Bent je een actieve of passieve belegger?

Wil je super hands-on zijn en dag- of swingtransacties uitvoeren? Zie je jezelf uiteindelijk de 9-tot-5-sleur verlaten en een fulltime belegger worden? Of wil je in plaats daarvan een paar solide investeringen vinden om voor de lange termijn vast te houden met weinig of geen dagelijkse interactie?

Voor beleggers die voor de lange termijn willen beleggen in aandelen BUX Zero een goede broker, wanneer je zelf wilt beoordelen of deze broker bij jou past, raden wij je aan om deze review te bekijken.

Wat voor soort transacties wil je uitvoeren?

Word je het type belegger dat weet wat ze willen doen en gewoon een platform nodig heeft dat het gemakkelijk en snel maakt om transacties uit te voeren, of wilt je een makelaar met een breder scala aan middelen om je te helpen kansen te identificeren? Op wat voor soort effecten richt je zich? Aandelen, beleggingsfondsen, ETF’s? Als je meer gevorderd bent, wilt je dan ook handelen in opties, futures en vastrentende effecten? Hoe zit het met margehandel? Heeft je toegang nodig tot voorwaardelijke orders, handel met verlengde uren en geautomatiseerde handelsopties?

Wat voor hulp wil je?

Wil je de doe -het-zelf -route volgen, grafieken en financiële gegevens leren interpreteren om uw eigen transacties te vinden en uit te voeren, of wilt je liever een professional inhuren? Als je het zelf wilt doen, waar bevind je zich dan op de leercurve? Wat voor soort bronnen heb je nodig om je kennis te vergroten? Heeft je gemakkelijk toegang nodig tot ondersteunend personeel, of bent je in staat om te leren wat je moet weten via online leermiddelen? Vind je het leuk om online transacties uit te voeren of wilt je een makelaar inschakelen om je bij het proces te laten assisteren?

Wat zijn je beleggingsdoelen?

Waarom kiest je voor beleggen? Probeer je je normale inkomen aan te vullen om uw huidige levensstandaard te verbeteren? Is er een specifieke gebeurtenis of uitgave die je wilt financieren? Ben je van plan dat dit uiteindelijk uw primaire inkomstenbron wordt? Probeert je pensioen op te bouwen en zo ja, heeft je al een pensioenrekening of wilt je een nieuwe openen bij de door je gekozen makelaardij?

Er zijn geen foute antwoorden op deze vragen. Wees eerlijk tegen jezelf over hoeveel tijd, energie en moeite je bereid en in staat bent om in je investeringen te steken. Je antwoorden kunnen in de loop van de tijd veranderen, en dat is oké. Probeer niet voor de rest van je leven te anticiperen op al je behoeften en doelen. Begin gewoon met waar je nje bent.