V.I.P. Baits
Image default
Gezondheid

Heb je last van haaruitval? Een natuurlijke shampoo kan de oplossing zijn.

Shampoo tegen haarverlies

Wanneer je merkt dat er wel veel haren in je doucheputje achterblijven, wanneer er iedere morgen meer haren in je borstel blijven steken, wanneer je met je handen door je haar gaat en haar in je handen houdt, het kan je erg onzeker maken. Want willen we niet allemaal een gezonde, volle haardos hebben? En hoe beperken we het uitvallen van haar tot een minimum? Je haren kunnen een boel vragen oproepen!

Is het normaal om dagelijks haar te verliezen?

Om te beginnen: het is heel normaal om dagelijks haar te verliezen. Per dag kan dat wel oplopen tot 50 tot 100 haren per dag. het goede nieuws is dat er normaal gesproken dagelijks evenveel haren bijkomen. Er is pas sprake van problematische haaruitval wanneer je iedere dag meer haren verliest dan erbij komen. In veel gevallen wordt het uitvallen van haar veroorzaakt door een genetische bepaling, denk maar aan de kale kruin die veel mannen krijgen. Dat is niet te voorkomen met een shampoo of andere verzorgingsproducten. Wat je wel kan doen is kiezen voor een natuurlijke shampoo met extra vitaminen en proteïnen die je haar dikker doen lijken waardoor het haar voller lijkt.

Help mijn haar valt uit. Wat kan de oorzaak zijn?

Er kunnen verschillen oorzaken zijn van haarverlies. Zoals al benoemd spelen genetische factoren een belangrijke rol, officieel alopecia androgenetica geheten. Zo’n 70 procent van de mannen heeft te maken met deze vorm van haaruitval, bij vrouwen komt alopecia androgenetica veel minder voor. Het wordt niet gezien als een ziekte, maar als een natuurlijk verouderingsproces. Ook hormoonschommelingen kunnen de conditie van het haar beïnvloeden. Tijdens een zwangerschap of in de overgang is meer haarverlies niet ongebruikelijk. Ook stress, een ongezonde leefstijl, veel roken en of weinig slapen heeft grote invloed op de kwaliteit van je haardos. Tenslotte kan het uitvallen van je haar ook veroorzaakt worden door medicijngebruik en medische behandelingen, zoals een chemotherapie.

Kan ik voorkomen dat mijn haar uitvalt?

Je zult begrijpen dat tegen sommige vormen van haaruitval geen enkel middel een echte remedie vormt. Haarverlies is nu eenmaal een onderdeel van ouder worden. Met een natuurlijke shampoo tegen haaruitval kan je de natuurlijke haargroei wel stimuleren. Natuurlijke producten tegen haarverlies zijn verrijkt met extra vitaminen en proteïnen waardoor ze je haar niet alleen dikker doen lijken waardoor het voller oogt maar ze verzorgen ook de hoofdhuid. Een anti haaruitval shampoo zal de hoofdhuid voeden, verzorgen en kalmeren. Daarnaast kunnen de proteïnen, oliën en vetzuren in de haarvezels doordringen waardoor deze als het ware opgevuld worden. Daardoor krijg je direct meer volume waarvan het effect meteen zichtbaar is. Aanvullende vitamines kunnen de haarwortels voeden en zo de haargroei zoveel als mogelijk stimuleren. Zonder je vaste routines te veranderen maar door over te stappen van een normale shampoo naar een met haargroei stimulerende eigenschappen kan je de conditie van je haardos eenvoudig een boost geven.

Ornatiq heeft een anti haaruitval shampoo als oplossing

Kiezen voor de juiste verzorging zorgt voor gezond haar. Ornatiq heeft verschillende shampoos en producten voor haarverzorging in haar assortiment met een oorsprong die organisch en natuurlijk is. Bestanddelen als kokos-amandelolie en tarwe zorgen voor natuurlijk glanzend en gezond haar. Een uitgekiende samenstelling van vitamines en mineralen zorgt ervoor dat de hoofdhuid gezond blijft en de haarwortels gestimuleerd worden. Haaruitval mag dan niet altijd voorkomen kunnen worden. Met het gebruik van de juiste haarverzorging kan je zo lang mogelijk genieten van een mooie bos haar!

https://www.ornatiq.com/shampoo-tegen-haaruitval/