26.4 C
Nederland
augustus 11, 2022
V.I.P. Baits
Image default
Games

Wat zijn NFT’s?

Tegenwoordig kun je er niet meer omheen: NFT’s. Je hoort het steeds vaker voorbij komen op het nieuws. Ongeacht de keuze van sociale-mediaplatforms en nieuwsuitzendingen, heb je vast wel eens wat NFT nieuws voorbij zien komen. Maar wat zijn NFT’s nou precies? Wij leggen jou in dit artikel uit wat het precies inhoudt.

 

Wat is een NFT?

De afkorting NFT staat voor Non Fungible Token. Deze token wordt gemaakt door middel van de blockchain-technologie. Zoals de naam al zegt, is de niet-vervangbare token uniek in zijn vorm en er niet nog een exemplaar zijn van de token. Je kunt de Non Fungible Token ook zien als een digitaal eigendom, waar maar een exemplaar ter wereld van is.

Dit klinkt allemaal heel ingewikkeld, aangezien een NFT niet in een fysieke vorm bestaat. Hoe worden vaste activa uit de echte wereld (kunstwerken) dan verkocht als NFT? Het antwoord op deze vraag is heel duidelijk. Van het fysieke kunstwerk wordt een unieke digitale weergave ontwikkeld op de blockchain.

 

Hoe koop je NFT’s?

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe je NFT’s kunt kopen, aangezien de tokens zo uniek zijn.

Ook dit heeft een logische verklaring. Hoewel NFT’s zeer onderscheidend zijn en niet direct te vervangen zijn door een identieke token, kan de eigenaar van de NFT besluiten de NFT te verkopen tegen cryptocurrency. Het kopen van een NFT is als het ware te vergelijken met het kopen van een uniek verzamelobject.

 

Welk blockchain-platform handelt in NFT’s?

Veel mensen denken dat NFT’s hun populariteit hebben gewonnen door de Bitcoin-blockchain. Bitcoin is ’s werelds eerste en meest populaire cryptocurrency is, kan het zich niet onderscheiden door NFT’s te ontwikkelen.

In plaats daarvan werden NFT’s ontwikkeld op de Ethereum blockchain. Doordat Ethereum niet alleen een cryptocurrency-generator is, maar ook een blockchain-toepassingsplatform, kan het ook NFT’s ontwikkelen. Daarnaast zijn er andere platformen, zoals Tezos, die het mogelijk maken om NFT’s te maken.

Ook zijn er bepaalde marktplaatsen die handelen in NFT-vermeldingen. Iedereen die graag zijn/haar NFT verkoopt, kan een melding maken van de NFT. Wanneer iemand interesse heeft, dan kan hij de NFT kopen. De NFT wordt betaald in de door de verkoper gevraagde cryptocurrency.

Related posts

10 dingen die je helpen ontspannen

Grofvuil container huren in Leiden

3 massages voor spierherstel

Hoe kan jij jouw bedrijf sterker in de online markt neerzetten?

Vloerbeschadiging

Lekker dagje naar Maastricht